Suppeserien: Brennesle og nudelsuppe

Brenneslesuppe med nudler og bacon
Brenneslesuppe med nudler og bacon

Er det en ting vi slet med i fjor vår så var det å få på plass en brenneslesuppe vi virkelig var fornøyd med. Eller rettere sagt, en brenneslesuppe vi rett og slett ikke var missfornøyd med. Totalt tror jeg vi testet 3 varianter før vi rett og slett bare ga opp hele greia.

Etter forrige ukes fantastiske egg og baconsuppe fikk jeg en kjempeide når jeg drev i kjøkkenhagen og ryddet for våren. Skuddene på veg opp kunne jo brukes i en tilsvarende suppe som sist. Nå blir de små skuddene som akkurat er på vei opp av bakken og kun har fått noen få blader, beskrevet som de beste å bruke til mat. Så her er det bare å få på seg hagehankene og plukke.

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 70g bacon
  • 4cm sitrongress
  • 1liter vann
  • 2 terninger med hønsebuljong
  • 2ss soyaolje
  • 2 redikker i tynne skiver
  • 5 dl brennesleskudd
  • 1 brennesleskudd til pynt
  • 1 pakker nudler
  • 50g aromasopp

Vi starter på nesten samme samme måte som i Egg og Baconsuppen ved å koke opp bacon, sitrongress og buljongterningene i vann. La dette summe for seg selv i 30 minutter før du steker baconet i en varm panne sammen med soppen. Fisk ut sitrongresset og ha i brennesleskuddene som du har hakket grovt, soyaolje og redikker. Så snart soppen er myk tar du den over i gryta. Samtidig koker du opp en pakke med nudler i en egen kjele. Når denne er klar starter du med å fylle en bolle med nudler, suppe og til slutt bacon og friske skudd til pynt på toppen. Det kan være fristende å fylle opp godt med nudler i bunn, men den blir bedre hvis man begrenser seg litt.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version