Matbloggernes tips til New York

Braised Pork Belly og Juicy Duck
Braised Pork Belly og Juicy Duck

I slutten av januar var vi et par dager i New York for å hente litt inspirasjon og knytte nye kontakter. Det er derimot en stund siden og det har tatt aldeles for lang tid å sette sammen vår lille Matbloggerens guide til New York. Den er jo på ingen måte komplett etter at vi bare var der i 5 dager, med en middels forberedelse, så her er det bare å fylle på med tips i kommentarfeltet. For fakta er, at selv om vi spiste bra, var det mye middels også, så her har vi bare med det vi vil fortelle dere om.

Før vi dro var det et par ting vi hadde ønsker om å finne. Gode steder å handle kjøkkenutstyr og steder vi kunne se eller smake på mat vi sjelden ser på Hedmarken. – Ganske stort spenn der altså.

Siden vi liker å ta tidlig kveld betyr det tidlige morgener i New York. Det å sitte på en cafe eller diner og se de ulike bydelene våkne til liv var utrolig inspirerende og fikk oss til å senke skuldrene for en ny dag.

Spise
De tre stedene vi fant mest spennende ting å spise var i området rundt Chinatown, Chelsea og Williamsburg. Vi spiste lunch med Kenji hos SeriousEats på fredagen og han tok oss med til Taim – Falafel and Smoothie som de har kåret til NYs beste falafelsjappe. Den er drevet etter et konsept hvor den deler kjøkken med naborestauranten som har samme eier og kjøkkensjef. Litt som vi kjenner fra Oro og Smak av Oro. Vårt tips er å prøve en sampler med alle smakene. Videre bestilte vi pizza fra Prince Street Pizza som Kenji også gikk god for. SeriousEats har sin spalte Slice som går grundig til verks for å teste pizzasteder, så når noe kommer godt ut der bør det være bra. Vi fikk smake både original slice og NY Pan. Fet og oljete pizza slik den skal være i NY. Over gaten for SeriousEats holder også Di Palo´s til hvor de lager en egen røkt mozzarella og en peccorino som var helt fantasilliastisk. Tror det må være ganske digg med kontorer i Chinatown hvis man skriver om mat.

Chelsea var vi først og fremst innom for å komme oss opp på High Line Park. Selvfølgelig var den stengt på grunn av snø og is men så dumpet vi innom Chelsea Market. Her er det både kjøkkenbutikker og flust av spisesteder. De har også satt av et eget område for popup-kichens og en tacosjappe med lang kø og mye digg på menyen. Det var ikke akkurat Taco Bell for å si det forsiktig. Her er det mye både for magen og øya.

Williamsburg ligger i Brooklyn og er det de omtaler som New York sitt Grünerløkka. Det må i så fall være 10 år tilbake i tid før Deli De Luca kom dit, og en enorm hedersbetegnelse for Løkka. Det er ikke et veldig stort område, men her er det mange små fete butikker og et digert loppis. I den store hallen var det over 200 boder med antikk og 70 små matboder. BBQ restauranten Mighty Quinn hadde også et lite popup der hvor vi smakte på den sykt deilige brisketen. Bite Sized Kitchen hadde også noen småbiter. Vårt tips er å dra dit på søndag morgen, spis froksot enten på Bakeri eller et annet sted du måtte finne der og se bydelen våkne til liv. Så fort loppisen åpner i 10 tiden er det bare å skrape på døra. Du rekker en runde før de har fått fart på matbodene.

Vi bodde forøvrig oppe på Upper East Side langs Broadway ved 96th street og der var det ikke allverden av mat, bortsett fra godt besøkte dinere. I gata bak, Amsterdam Ave var det derimot en hel masse restauranter. PioPio som serverer puertoricansk mat var full av latinoer og leverte bra mat selv om vi nok valgte det kjedeligste på menyen. Jeg hadde ikke peiling og spurte familien på nabobordet hva de ville anbefale. Det så ut som de var der minst en gang i uka ettersom ungene var på fornavn med hele betjeningen. Litt lenger ned ved 92nd street lå derimot Amsterdam Burger Co som virkelig leverte burgere. Kocher restaurant full av unge jødiske menn og med bare alkoholfritt på menyen. Men det gjør ikke noe, for den Mintlemonaden var virkelig super. Friesene må også ha vært tripple cooked, for de var rett og slett magiske. Passe tøffe i trynet var de også på bestillingen og sa at bare gravide og barn fikk burgerne stekt mer enn perfekt – som de gjorde hver gang. Virkelig et bra måltid og et sted vi anbefaler hvis du er i de traktene.

 

Ved foten av Brooklyn Bridge ligger det en liten restaurant ved navn The River Cafe. Den er kjent fra et par filmer, men jeg fikk tipset fra min bror som påstår han tilfeldigvis ramlet innom stedet etter å ha ruslet over Brooklyn Bridge. Den historen tror jeg ikke lengre på. Stedet var så bra at sånne tilfeldigheter rett og slett ikke er mulig. Da vi var der var det andre dagen de hadde åpent på ett og et halvt år etter å ha blitt knust etter stormen. Vi hadde griseflaks med bordbestillingen på forhånd, så denne må man planlegge. Stedet har en helt fantastisk utsikt over til Manhatten og vi hadde timet det slik at vi fikk se Skylinen reise seg etterhvert som solen gikk ned. De må ha trodd vi var anmeldere (sikkert siden jeg konstant pirker og lukter på alt jeg får servert) for maken til service og oppvartning har jeg sjelden opplevd. Menyen består av en toretters til $115 med dessert etterpå. Godt utvalg i halve flasker og enkle glass var det også. Det river kanskje litt av shoppingbudsjettet, men med den utsikten, servicen og maten var det verdt hver eneste cent.

Våre gode venner Audun og Nina var i New York i fjor høst og tipset oss om Black Shack Burger. Stedet er en av de første virkelige stedene i Burgerjointbølgen som nå skyller over USA. Gode burgere, digg lemonade. Er du i området bør du definivit stikke innom.

Handle
Å kjøpe kjøkkenutstyr i New York handler nok først om hvor mye bagasje du har mulighet til å ta med hjem. Selv om det er fristende å handle jernpanner og gryter kan det være lurt å titte på de i butikken og heller bestille de fra nett når du kommer hjem. Kostnadsforskjellen er ikke fult så stor og det er vel egentlig mer det å kjenne på de store tingene som er viktigst.

Av de med generelt kjøkkenutstyr så var Sur la Table og Zabar’s de mest spennende vi kom over. Sur La Table er en kjede med butikker over hele USA og en ganske god nettbutikk. Vi var innom Sur La Table på Upper East side som var litt mindre og high-end enn Zabars langs Broadway ved 80ende. Zabars er forøvrig to etasjer med delikatesser i første. I andre etasje er det fylt opp med kjøkkenutstyr. Prismessig det billigste vi kom over og med det aller største utvalget.

Inne i Chelsea Market – rett over gata for Google – ligger det også en fin kjøkkenbutikk. Bowery Kitchen Supply – mye spennende, litt dyrere.

I mellomtiden har også Karine som skriver Kitchn Queen vært i New York – hennes guide til finner du her.

Hva er dine beste tips til mat og kjøkkenshopping i New York?

Sjekk også oppskrift på egene steam buns!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version