Øldampede blåskjell på grillen – Grillmeny – forrett

Øldampede blåskjell på grillen
Øldampede blåskjell på grillen

Denne forretten hører til en grillmeny jeg satte sammen etter utfordring av Menylaugets Espen Schønning Lie. Du kan lese om de andre rettene i menyen her.

Blåskjell er en kjempedeilig forrett og jeg har laget en hel middag av den tidligere. Som forret er den utrolig passende og den kan du faktisk få til å lage på over den varme sonen til grillen, mens kyllingen koser seg på den indirekte flaten. Bruker du gassgrill som også har litt størrelse er det enda enklere. Bruk en mørk øl til dette. Jeg brukte en selvbrygget stout til formålet.

Ingredienser øldampede blåskjell

  • Et nett med blåskjell
  • 1 flaske mørkt øl
  • 1 chili
  • 1/2 fennikel
  • 3 hvitløkfedd

Vask skjellene godt i kaldt vann. Kast de som er skadet eller de som du ser ikke åpner eller lukker seg, eller som du helt åpenbart ser er skadet eller døde. Det er ganske lett å se skjell som ikke er friske i mengden. Kaldt vann får de i live. Hiv de i et aluminiumsbakk med en finhakket chili og en halv fennikel samt tre hvitløksfedd som er finhakket eller skåret i tynne skiver. Ha bakket på grillen over den varme sonen og sett på lokket. Etter sikkert 1 minutt vil det virkelig skje ting i bakket og da må du følge litt med. De skal dampes og ikke kokes, så da kan du trekke den litt mot en kaldere sone. Dette handler mest om å følge med på når de er ferdige så det er litt jobb med lokket som skal av og på, samt å skyve den på direkte eller indirekte sone samt snu litt på innholdet i bakket med jevne mellomrom. Alt i alt pleier ikke dette å ta mer enn toppen 6 minutter før det er ferdig. Server det med brød og en majones du har presset litt hvitløk i.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version