Hjemmelaget softis i en fei

softis med bringebær
Hjemmelaget softis
Hjemmelaget softis
Ny bokhylle på kjøkkenet for utvalgte bøker

Med de siste ukers hete er det viktig å ha noe å kjøle seg ned på. Det har gått massive mengder med is her i heimen, og siden vi har hatt mer enn nok å holde hendene fulle er det ikke mye is vi har rukket å lage selv.

I hagen har bringebærene blitt modne i rekordfart og vi har forsøkt å pakke, røre og fryse bærene etterhvert som vi har fått de i hus. Mens jeg bladde litt i kokebøkene som skulle i de nye bokhyllene på kjøkkenet kom jeg over softisen til Charlotte ute på Skafferiet; Frys bærene på et brett og kjør de sammen med fløte med en stavmikser.

Ideen er superenkel og gjennomføringa like så. Etterhvert som de frosne bærene blir delt opp viskes fløte etter bladene og kjøler den ned. Samtidig vispes luft inn i blandingen som resulterer i en deilig myk softis. Men den smelter fort så den må spises med en gang.

Fordel bærene på et brett

Bringebærene er ganske syrlige, så vi liker isen best når vi tilseter noe søtning. En stor spisesje med melis eller 2 tskjeer med honning gjør susen. Men ikke bruk vanlig strøsukker. De kan også smaksettes med med en neve finhakkede urter som mynte eller sjokolade. Bringebær og sjokolade er jo en sikker vinner. Bare juster mengden fløte etter hva du har i ekstra. Det kan også være lurt å ha et nødbrett med frosne bær som du kan kjøre i dersom blandingen blir for tynn.

Best resultat har vi fått de gangene vi har brukt blenderen. Stavmixeren pakket bare bærene i bunn av begeret. Men det er klart, det kan hende at det er stavmikseren vår som må byttes ut snart.

Hva du trenger til hjemmelaget softis

Ingredienser til 3 mellomstore glass

  • 250g frosne bær
  • 2,5dl fløte
  • 1ss melis
  • evt Litt grovhakket mynte eller 2-3 firkanter med sjokolade

Trikset her er å fryse bærene på et brett. Fordel de utover slik at de lett kan deles frahverandre igjen. Man kan fryse mange om gangen så ha de i en pose når det er ferdig fryst. Når de skal blendes til is må de bare ikke henge sammen og være en diger klump. Da får blenderen en alt for tøff jobb med å dele opp og lage softis.

Når du skal lage softisen tar du bærene i blenderen – så har du i søtningen før fløten, som du fyller på til slutt. Kjør alt til du har en jevn masse. Hvis det blir litt ujevnt og blenderen ikke tar tak kan du bruke en slikkepott og røre litt før du fortsetter.

Spis med en eneste gang.

 

Hjemmelaget softis i en fei

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

3 comments

  1. Det finnes bare én stavmikser: Bamix. Alt annet er kjetteri og straffes med klumper i bunnen.

    PS: Jeg er helt uten økonomiske bånd til nevnte merke, kun religiøst kjøkkenmessig overbevist.

  2. Vi er også kjempefornøyde med vår Bamix! Lager smoothie av frosne bær med den! :)

Comments are closed.

Exit mobile version