Bouillabaisse på grillen

Bouillabaisse
Bouillabaisse
Bouillabaisse

Det begynner å bli høst ute, men frykt ikke! Det er fortsatt mye grillvær igjen. Etter at vi lagde vår versjon av Kenji sin Tikka Masala hvor man først griller kyllingen raskt og så gjør den ferdig i sausen har jeg tenkt på hva det samme opplegget kunne gjort med en Bouillabaisse. Vi lagde jo noen supper i vinter og med all grillingen ved siden av, så måtte det jo komme opp en suppe fra grillen før eller siden. Resultatet ble helt vilt bra. Den deilige tomat og fennikelbaserte fiskesuppen paret sammen med grillet fisk påført både grillstriper og røyk kompletterer hverandre helt fantastisk. Denne kombinasjonen var så inspirerende at vi alt har jobbet med tanker om hvordan dette kan videreutvikles.

Fisk

Normalt når man griller skal man være forsiktig med å pensle for eksempel fisk med for mye olje. Grunnen til det er at det fuktige laget som ikke fordamper slik man skulle tro gjør at soten i røyken fester seg fisken. I de aller fleste tilfellene ender man da opp med en uønsket besk og bitter sotsmak på hovedingrediensen. Men når man senker i dette tilfellet fiskebitene ned i fiskesuppa og dette blander seg inn med tomatene og fennikelen får man heller en deilig tone. Her skal man altså gjøre feil for å få det rett. Vi har jo laget bouillabaisse to ganger tidligere så hvis du vil vite mer om hvor retten kommer fra kan du lese om den i våre tidligere poster. Denne gangen hoppet vi over både hvitvin og mye løk, noe som fungerte bra, men den blir nok enda bedre med. I alle fall hvitvinen eller pernod. Siden Anette ammer kuttet vi også betraktelig ned på hvitløken men man kan godt ha i 2-3 fedd ekstra. Ingredienser

  • 900g fisk
  • 1/2 nett med blåskjell
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 liter fiskekraft
  • 2 store skjeer med tomatpure
  • 1 finhakket fennikel
  • 1 hvitløkfedd
  • 3 sjalottløk
  • 3 vårløk
  • 2 selleristenger
  • 2 stjerneanis
  • 3 laurbærblader
  • 1/2ts paprikakrydder
Suppe

Begynn med selve suppa. Snitt opp alle grønnsakene så fint som du har tid. Stek først løken i olje i en gryte til den er gyllen. Ha i resten av grønnsakene og la det frese noen minutter. Ha i fiskekraft, tomatene og krydderet og la det koke i 30-45 minutter. Fisk ut stjerneanisen og laurbærbladene før du kjører det jevnt i med en stavmikser.

Grill fisken raskt på høy varme

Fisken pensler du godt i olje før du griller den raskt på den direkte sonen. 2-3 minutter maks, men pass på at det ikke tar fyr. Det skjer fort med all oljen. Har du blåskjell vasker du disse slik det er anbefalt – du kan lese om det her – og lager en bolle av aluminiumsfolie som du griller de i. Vi har skrevet om blåskjell på grillen her. Helt til slutt legger du fisken og blåskjellene på tallerkenen og har suppen over.

Grillet fisk

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version