Syltede stikkelsbær

Syltede stikkelsbær
Syltede stikkelsbær
Syltede stikkelsbær

Det gror virkelig godt i utkanten av Nordens Toscana. Vi har utrolig nok slitt med å holde følge med alt som har blitt klart i hagen, til tross for ferie. Vi har fått litt hjelp til foredlingen, men også klart å gjøre litt selv. Stikkelsbæra var den første som vi fikk ordentlig i hus, litt fordi det bare var 2 busker, og litt fordi den er ganske rask å plukke.

Noe av den har vi laget stikkelsbærsaus av, et par liter saft så et par glass med syltetøy. Litt av det som ble igjen bestemte jeg meg for å sylte hele litt sånn på sparket. Ideen er å kunne bruke de som garnityr på grillmat utover vinteren, eller slippe ned i en drink hvis vi får gjester.

Når du kommer til ingredienslisten så vil du se at alt bortsett fra bæra er i gram. Det kan jo virke passe klønete, men resten var til selve laken, og det var den letteste måten å måle opp mengden med ingredienser. Stikkelsbærene var ferdig renset, og jeg passet bare på å få litt mer enn hva jeg fikk plass til i et syltetøyglass. Bærene faller litt sammen så det er plass til flere i glasset etter at de har vært i laken enn før.

Ingredienser syltede stikkelsbær

Ingredienser

  • 25g brun farin
  • 220g sukker
  • 250g vann
  • 50g eddik
  • 6g sennepsfrø
  • 2g fennikelfrø
  • 3g korianderfrø
  • Et glass med stikkelsbær

Gi laken med alle ingrediensene bortsett fra stikkelsbærene et raskt oppkok til sukkeret har løst seg opp. Slipp bærene oppi og la de trekke 1 minutt i gryta før du fisker de ut og har de på glass. Etterfyll med lake og sett kaldt. De er verdt å nyte etter en dag eller to, men de holder seg lenge i kjøleskapet og blir egentlig bare bedre og bedre.

Bruk kjøkkenvekt!
Raskt oppkok
Klar på glass

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version