Hvit pizza uten saus

Snehvit
Snehvit
Snehvit

Pizza trenger ikke nødvendigvis å ha tomatsaus i bunn. Vi har tidligere skrevet om den hvite pizzaen, men her kommer en pizza som ikke har saus i det hele tatt.

Til denne runden spurte jeg Anette hva hun ville ha på pizzaen, og etter å ha bladd i bøkene etter litt inspirasjon sa hun høyt og bestemt – Denne!. Siden hun hadde landet på var om Jan Vardøens Bianca Neve fra boka Pizza Paradiso. En bok med masse god pizza hvis du ikke har lest den. Etter en titt i kjøleskapet satte jeg sammen en som var langt på veg inspirert av Vardøens, men med noen endringer.

For pizzabunn kan du klikke her for en enkel oppskrift. Vi har også oppdatert den til denne posten.

Ingredienser til 1 pizza

  • 75g fersk mozzarell
  • 1 skive med kokt skinke
  • Rød pesto
  • 5 små søte plommetomater delt i 2
  • 2 asparges forvellet og i biter
  • Parmesan

Start med aspargesen. Kutt den opp i biter på litt over en cm og ha de i fosskokende vann i 2-3 minutter. Så ut av vannet og skyldes i kaldt vann før du setter de til sides. Åpne bunnen og begynn med mozzarellaen. Fordel videre biter av kokt skinke, noen klatter med asparges og plommetomater før du legger aspargesbitene på topp.

Stek pizzaen til den er ferdig og så har du skiver med parmesan over når pizzaen ligger på fjøla og er klar for å bli skåret opp.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version