Løkpizza med egg og bacon

Smilende egg på pizza
Ikke overstek, la egget være smilende
Løkpizza med egg og bacon

Det kan nesten se ut som at vi har sluttet å lage saus til pizzaen for evig og alltid når dette er den andre i rekken uten saus, men sånn er det ikke.

Dette var bare en versjon som jeg fikk veldig lyst på selv når Anette sist ikke skulle ha noe saus til sin. Med denne må man følge litt med, for blir den overstekt er hele poenget borte. Jeg har brukt ett egg på denne, men det er ingen ting i veien for å bruke to.

Det slo meg også at dette måtte jo være en ekstremt billig pizza bare man dropper parmesanen. Den fikk meg også til å tenke på at pizzaplate og kjøkkenmaskin burde vært obligatorisk gave til alle som skal flytte for seg selv. Hadde jeg hatt det da jeg flyttet for meg selv hadde det gått mindre grandis og jeg kunne ha spist mye bedre mat og brukt opp restene fra tidligere i uken.

Hvis du lurer på oppskrift til bunn anbefaler vi husoppskriften vår som du kan finne her. Den har 8 porsjoner og de emnene som blir til overs er ypperlige å fryse til senere.

Ingredienser til en pizza

  • Pizzadeig til en porsjonsbunn
  • 1 løk
  • 5 sjampinjonger i skiver
  • 1 egg
  • 2 strimler med bacon i biter
  • Litt revet parmesan
  • Pepper
  • Olje og Smør til steking

Skjær opp løken i strimler og stek de over middels varme i en panne til de begynner å få litt brunfarge. Sett det til sides og stek soppen før den settes til side. Del opp bunnen og start med et lag med løk, fordel så soppen over dette. Lag en grop i løken hvor du kan knekke et egg og så legger du biter av bacon rundt med et tynt lag med parmesan på toppen.

Stek pizzaen først i 3-4 minutter før du tar den ut og knekker et egg i hullet. Stikk pizzaen inn igjen og stek den i 3-4 minutter til. Følg med litt underveis, gjerne ta en sjekk etter 2 minutter på den andre runden slik at egget ikke blir overstekt. Det skal være rennende.

Før du deler opp pizzaen kverner du litt fersk pepper på toppen.

Ikke overstek, la egget være smilende

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version