Pizza med biffsnadder (biff og bearnaise)

Grov italiensk pizzabunn
Grov italiensk pizzabunn klar til bruk
Biffsnadderpizza

En pizza trenger ikke å være så fryktelig sofistikert. Av og til er det de på grensen til obskøne og ikke fullt så raffinerte variantene som virkelig treffer ukeslutt. Da Anette og jeg traff hverandre, hang vi litt på La Perla som er bydelskroa på Hamar vest. La perla er en klassisk kro drevet av tyrkere og med slagere som Biffsnadder, plankebiff, en rekke pastaretter og selvfølgelig pizza. Som en hver annen bydelskro med respekt for seg selv har de jo også pizza med bearnaise. Ikke veldig classy sier kanskje du, men hey – hvem er du til å dømme sier jeg!

Etter at vi lagde vår versjon av Hjelle sin «Gourmetpizza» nylig foreslo Anette at vi også burde lage en biffsnadderpizza. Det var jeg helt enig i. Pizza er jo dessuten det nye biff og bearnaise.

Hvis du leter etter oppskrift på pizzabunn har vi en grov pizzabunn her og en fin pizzabunn her.

Ingredienser til topping for 2 pizzaer

  • 1 ytrefilet på ca 250g
  • 4-5 Champignon
  • 1 gul løk
  • 1 paprika
  • 1 boks med hakkede tomater
  • 1 egg
  • Mozzarella
  • Olje til steking
  • 100g smør
  • Estragon (tørket eller syltet)
  • 1ts hvitvinseddik
  • Salt

Strimle løk og paprika og kutt champignonen opp i skiver. Fres det raskt i en panne med litt olje og sett til sides. Kok opp en boks med hakkede tomater med litt salt til det har tyknet litt. Ca 30 minutter på lav varme. Når stekepanna er ledig igjen kan du streke ytrefileten på medium til høy varme med smør i panna mens du snur den hvert minutt til den har fått en kjernetemperatur på 60 grader. Legg den på en tallerken og sett til sides. Bak ut pizzaen, bre ut tomatsausen og legg på mozzarellabiter. Topp videre med sopp, løk og paprika i et jevnt lag. Stek pizzaen på høy varme til den er ferdig. I mellomtiden, eller før du steker pizzaen, varmer du smør og lager bearnés. Hvis du ikke har gjort det før er det en kjempefin video her på hvordan man lager idiotsikker hollandaise med stavmikser. Bare tilsett estragon etterpå og den er i boks. Jeg bruker 100g smør pr eggeplomme og 1 ts med hvitvinseddik, så tilsetter jeg estragon etter smak.

Når pizzaen er tatt ut og bearnaisen er på plass skjærer du opp biffen i skiver og legger på før du tar en skje og drypper bearnés over.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version