Grov italiensk pizzabunn

Grov italiensk pizzabunn
Grov italiensk pizzabunn klar til bruk
Grov italiensk pizzabunn klar til bruk

De italienske pizzabunnene er notorisk fine med sitt überfinmalte hvetemel, men det er mulig å justere de litt for å få en litt grovere variant. Denne kaldhever du over natten og tar ut og setter på benken en time før du skal bake den ut.

Vi har gjort noen forsøk, men det er kanskje denne som vi foreløpig syns treffer balansen mellom puffingen og luftigheten i en fin bunn, samtidig som den har noen grove kvaliteter.

Heller ikke denne oppskriften på pizzabunn har olje i seg. Grunnen til det er at olje og fett har en hemmende virkning på glutenbindingene vi er ute etter for å få en deig som strekker seg godt. Så det er et tips til alle oppskrifter på pizzabunn.

Hemmeligheten er å elte deigen lenge

Ingredienser til 4 bunner på 200gram

  • 375g pizzamel
  • 125g sammalt rugmel
  • 2g tørrgjær
  • 6g salt
  • 300ml vann

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Når alt er blandet heller du forsiktig litt og litt vann ned i bollen slik at deigen rekker å samle seg før du heller i mer. La kjøkkenmaskinen gå på sakte hastighet i 15-20 minutter før du lar den hvile i 10 minutter. Kjør deigen igjen raskt i 30 sekunder. Deigen skal nå være silkemyk og gi lett motstand og når du trykker i den skal den dytte litt tilbake når du slipper.

Når den er silkemyk er den klar

Del deigen opp i 4 like store emner. De skal være ganske nærme 200g hver. Sett de på et brett med høy kant og dekk de med plast før du setter dem i kjøleskapet til dagen etter.

Her er noen gode forslag til toppinger:

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version