Pizza med røkte reker og chevre

Pizza med reker og chevre
Pizza med reker og chevre
Pizza med reker og chevre

Hvis man ikke er så veldig bevisst på det er det lett å gå i fella og bare tenke kjøtt når man skal finne noe annen topping til pizzaen enn det samme gamle. Men det er mye god sjømat som gjør seg utmerket på grillen. Vi plukket opp noen helt fantastiske røkte reker i ferskvaredisken og jobbet oss videre derifra. Når sjømat blir røkt får det en mye mer høylydt smak, så hvis man skal pare det med noe må man finne noe som smaker mye og som også tar litt plass samtidig som det er mildt. Chevre er en fantastisk ost når den smelter, og sammen med røyk blir den bare enda bedre. Vi har av og til skiver med chevre som vi ganske lett luner på grillen og da sier det seg selv at disse blir en god match på pizzaen. For å løfte pizzaen enda litt gjør det seg med et tynt og jevnt dryss med oregano når den kommer ut av ovnen.

Reker er ikke spesielt glade i varme. Blir de stekt eller overkokt så blir de seige og kjipe som viskelær. Her er trikset å steke pizzaen nesten helt ferdig, og bare la de få ligge på det siste minuttet.

Vi kjøpte 20 reker og det holdt til to pizzaer. Med en bunn på 200 gram blir det plass til 8 reker pr pizza når man strekker den ut, slik at det ikke blir for trangt om plassen, men det går fort med 3-4 reker mens man piller. Til kokkens kvalitetssikring altså, for det er virkelig snadder.

Pizza med reker og chevre

Lurer du på oppskrift på pizzabunn anbefaler vi denne – den blir best om man starter dagen i forveien.

Vi har også noen tips til hvordan du best kan steke pizzaen din her.

 

Ingredienser til topping

  • Røkte reker
  • Chevre
  • Oregano
  • 2 bokser med hakkede tomater
  • Salt
  • Pepper
  • Tørr mozzarella

Start med tomatsausen. Denne er helt superenkel og det er bare å ha tomatene i en kasserolle, drysse over en liten klype salt og pepper for å så koke dette sakte men sikkert ned i 30-40 minutter. Klarer du å gjøre det så sakte at du bruker en time på det blir det enda bedre. Lav temperatur og det skal ikke svi seg. Bak ut bunnene og start anretningen ved å legge på tomatsaus først så mozzarella. Strø over noen biter med chevre over pizzaen og stek den så godt du bare kan. Så høy varme du klarer til du ser den begynner å få farge. Ta ut pizzaen og legg ut de pillede rekene. Sett inn igjen pizzaen maks ett minutt. Strø over et tynt og jevnt lag med oregano når pizzaen kommer ut igjen.

Se også flere pizzaoppskrifter her.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version