Nachopizza!

Pizza med nachos
Nachopizza!

Pizza med nachos er nok en slager hos de store pizzakjedene siden alle har det, men den er ikke så komplisert å sette sammen en bedre hjemme. Resultatet er en knasende sprø pizza med masse god smak.

Trikset med nachos er først og fremst å ikke oversteke nachoene, og ikke minst riktig ost. Her MÅ man bruke cheddar. Skal man også ha kjøtt på bør man droppe storfe og kjøttdeig og heller gå for fetere kjøtt. Her er medisterfarse perfekt. Mens vanlig kjøttdeig inneholder rundt 14% fett og derfor fort blir tørt, inneholder medisterfarse ofte opp til 23% noe som nærmest garanterer at det er saftig. Ta et par spiseskjeer med medisterfarse i en varm stekepanne og hakk det opp i mindre biter mens det brunes raskt.

Med medisterfarse på denne måten med en god krydderblanding – som for eksempel tacokrydder – får du en skikkelig porkalishious schwung over maten. Som saus til denne kan man bruke en enkel dressing som består av like mange gram med rømme som majones. Vi har brukt den mye på pølsene våre i sommer.

Denne pizzaen trenger en tynn tomatsaus og ikke minst guacamole på toppen. Du finner vår oppskrift på guacamole her. Oppskrift på tacokrydder finner du her.

Pizza med nachos

Topping

  • 90g cheddar
  • 3ss medisterfarse
  • 2ss tacokrydder
  • nachos
  • vårløk

 

Dressing

  • 20g majones
  • 20g rømme

 

Tomatsaus

  • 1 boks med tomater
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk

Denne pizzaen trenger litt prepping på forhånd. Start med å steke medisterfarsen ved å hakke den opp mens den brunes i en varm panne. Tilsett krydder (sjekk oppskrift på tacokrydder) mens det brunes og det er ferdig før det er helt gjennomstekt – husk at det skal stekes en gang til inne i ovnen. Hakk opp vårløk og riv osten. Tomatsausen setter du sammen ved å kjøre tomatene, løken og hvitløken med en stavmikser til det er en glatt saus. Denne skal ikke varmes på forhånd så bare sett den på benken og den er klar til bruk. Guacamolen må også å forberedes – du kan bruke vår oppskrift på guacamole.

Åpne pizzabunnen og smør ut et lag med tomatsaus og strø medisterfarsen og litt vårløk utover. Legg et tynt lag med cheddar (omtrent halvparten) og så et par nachos før du legger enda et lag med ost på toppen. Hvis du har en veldig varm ovn kan det være lurt å vente med det siste laget med nachos og ost til pizzaen har fått steke 2-3 minutter først. Da tar du den bare ut igjen og legger på nachos og det siste laget med ost. Når den osten har smeltet er pizzaen klar. Til slutt topper du pizzaen med hjemmelaget guacamole og dressing.  Høyt, vulgært, knasende og utrolig godt.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version