The Food Lab – Kokeboken til de som vil lære mer om mat

Denne har ligget lenge på benken vår og ventet på å bli skrevet om. Hva passer vel mer enn nå før jul.

Lunch hos Serious Eats -Christoph, Anette, Ed og Kenji

Vi traff Kenji og noen av de andre i redaksjonen til Serious Eats for litt lunch i New York for snart 3 år siden. En omgjengelig og fin fyr som tok oss med rundt i nabolaget for byens beste falaffel (det hadde vi bønder aldri fått smakt på før), håndlaget røkt mozzarella og ikke minst til Prince Street Pizza. Han syns nok vi var to raringer, men trivelig var det, og han holdt maska bra.

Les mer om turen vår og reisetips for mat til New York her.

The Food Lab – cover
Kjøtt på amerikansk

Boka er en skikkelig elefant av en kokebok med store innledninger til temaene. Den er for omfattende for å i det hele tatt å kunne gå i dybden på noe av hva den dekker. I det store og hele finner du alt i fra teknikker på det meste, forklaringer på hvorfor ting kan gå skeis med alt i fra burgere til pasta. Den gir en litt dypere forståelse for den som er villig til å ta seg tid til å lese 3-4 sider ekstra før man finner riktig oppskrift.

Oppskriftene i seg selv er alt i fra klassisk amerikanske retter og tilbehør til varianter med både europeisk og asiatisk snitt. Ingrediensene er derimot relativt enkle, og der hvor det er mulig finnes det oversikt over alternativer, eller hvordan du kan blande sammen ingredienser for å lage disse alternativene selv.

[amazon_link asins=’0393081087,B01HL6PWPS’ template=’Norskproduktkarusell’ store=’innifristelse-20′ marketplace=’US’ link_id=’6acaca83-6029-11e7-8808-ffd984c8d6ea’]

Mange engelskspråklige kokebøker med amerikanske forfattere er ikke i nærheten av å tenke på det internasjonale potensialet som de har gjort med denne boken. Det er også disse detaljene som gjør at den er så utrolig bra. Den er enkelt skrevet så nær sagt alle skal kunne forstå den og bildene oppsummerer de viktigste poengene. Det er konverteringstabeller for vekt strategisk plassert i permene slik at de er raske å finne igjen.

Det er kanskje ikke alle disse vitenskapelige testene som hadde passert som vitenskapelige – men det er nærme nok. Klar kjøpsanbefaling for de som vil dykke litt mer i de amerikanske variantene og lære hvordan man lager dem best. 

Hvis du ikke har lest spalten The Food Lab, er fan og uansett kommer til å kjøpe boken kan jeg i dette: Denne er for deg som har litt tid til å lese deg opp før du setter i gang på kjøkkenet, eller er ute etter en bok hvor du kan lære noe du kan overføre til andre retter.

Boka kan du blant annet bestille på Amazon.com

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version