Tomatsuppe – raskt, enkelt, god!

Rykende varm!

Ingen ting er bedre enn hjemmelaget tomatsuppe da man kommer på hytta igjen etter en lang og fin skitur i nydelig vær. Denne suppa har jeg fått servert av Karen Wenche, ei jeg jobbet med før. Som regel tenker man posesuppe om man skal ha noe raskt og enkelt – men denne suppa er like rask. Det er litt mer å forberede, men den trenger ikke å koke like lenge som posesuppa!

Løk er digg i tomatsuppe

Ingredienser:
2 løk
2 ss olje
2 bokser “kræsja tomater” (hermetiske)
3 terninger grønnsaksbuljong
1 liter vann
1 boks kremfløte
1 ss oregano
1 ss sukker
2 fedd hvitløk
1 ts maisennamel rørt ut i litt vann

Eventuelt: , salt og pepper
Tips:

  1. De finhakkede tomatene er best, de gir mer smak. Større tomatbiter bør moses litt med stavmikser.
  2. Har også prøvd å lage suppen med Crème fraiche i stedet for fløte, noe som ga en litt friskere smak. Likevel, med fløte blir den best!
  3. Vi liker den best grov, men dersom du ønsker den jevn er det bare å kjøre stavmikseren i kjelen mot slutten.

Slik gjør du:
Kok opp vann og tilsett buljongterninger. Hakk løk og hvitløk og fres det godt i oljen.

Tilsett så oregano, buljongen og tomatene og la det koke i 3 minutter. Tilsett så fløten og la det koke i 2 minutter til. Til slutt jevner man ut suppen med maisenna. Ta litt og litt slik at du får suppen passe tykk. Dette kan variere litt utfra hva slags type hermetiserte tomater man bruker.

Suppen lages på 15 minutter og er fantastisk god på smak! Den fyller hele munnen og gir en god metthetsfølelse. Samtidig er dette mat til 5- 6 personer. Passer utmerket både med grovt brød eller pannenaker til. Tror også jeg har servert denne med sprøstekt bacon på toppen – nommenom!

Pannekaker hører med!
Exit mobile version