Baconsalt!

Baconsalt

Har ikke du også lyst til å bare ha bacon på alt? Det finnes drøssevis av helt bizarre baconprodukter på vårt alles elskede internett. Her hos iamthetrend.com finnes 20 gode eksempler på klær, vesker og stæsj, mens J&D’s har spesialisert seg på de rareste baconkrydder, sauser (baconaise!) og dressinger. For de som er glade i bacon er det muligheter på verdsveven altså.

For noen uker siden kom jeg over en beskrivelse på hvordan man kan lage sitt eget baconsalt som jeg bare måtte prøve. Siden jeg alt var i gang lagde jeg et par små krukker ekstra som vi lodder bort her på bloggen. Mer om det helt til slutt.

Framgangsmåten som ble beskrevet er veldig enkel. Jeg forsøkte faktisk å lage dette to ganger. Første gangen ble baconet stekt litt i overkant, på grensen til svidd. Da ble det også så sprøtt at det knuste bare man så på det i morteren, men sluttresultatet ble ikke det beste. Selv om det er bittelitt mer jobb er det verdt det å være litt mer forsiktig som beskrevet her.

Bacon <3

Stek baconet i ovnen helst på noe bakepapir. Jeg hadde ovnen på 200 grader og lot det stå i 13 minutter, så tok jeg de ut, tørket av så mye fett som jeg klarte og satte de inn igjen i 2 minutter for å få de helt sprø uten å svi dem. Vi hadde ikke noe i skuffen så jeg brukte aluminiumsfolie og det fungerte for så vidt greit. Tørk av fett fra baconet og la de ligge på tørkepapir som trekker til seg fettet. Du kan også klemme ekstra godt så du får ut så mye fett som mulig.

Blenderen gjør en grei startjobb

Når de er så kalde og tørre som du gidder å få til kan det være en ide å bruke ett mekanisk redskap til å finhakke dem før de går i morteren. Det blir litt grøtete til man blander i salt, jeg brukte Maldon havsalt, først da blir konsistensen mye tørrere.

Det kan fort virke litt grøtete i starten, men blir bedre når man får litt salt i morteren

Når det kommer til blandingsforhold målte jeg faktisk ikke til noen av gangene men tok det litt på gefühlen. Det som er viktig er å ha i litt og litt for å så passe på å blande godt hele veien. Da har man god kontroll på hva man driver med.

Hva er det god til? Vel, her i huset har vi begge bare rukket å prøve det på egg og ostesmørbrød, men vi er helt sikre på at det ville vært helt vilt digg til popkorn. Og bortsett fra det passer jo bacon som kjent til alt, så da er det jo bare å bruke!

Konkurranse:

Hva er det beste og rareste du kan ha bacon til? Skriv ditt forslag i kommentarfeltet, vi trekker ut tre heldige som får hver sin flaske. First for å svare er fredag klokken 17.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

5 comments

  1. Oj spennende, har aldri hørt om baconsalt før! Men for en bra combo det må være, jeg elsker både bacon og salt!
    Men det beste og rareste jeg har hatt bacon til… nei da har jeg ingenting spenstig å skryte med! Det jeg forbinder bacon mest med er å våkne opp på hytta, med lyden av “popquiz” på radio`n, fyr i peisen, mamma som sitter å strikker i gyngestolen og pappa som steker egg og bacon mens han sier “Vett i pannen? Nei, egg i pannen” og ler, før vi skal ut å gå ski:)

  2. baconsalt hørtes døds godt ut! det beste jeg vil ha bacon til er ostesmørbrød. det rareste må være pannekaker

  3. Katastrofe av en konkurranse. Tre premier og to deltakere. Steinar og Mariann får hver sin flaske. Naboen har alt fått den tredje ;-) La oss håpe den neste tar seg opp. Kan premiene ha hatt noe å si?

  4. Sopp ala Ola, hvitvins- og olivenolje-massakrerte tomater, Amandine-poteter med en lett harry mørbradbiff er helt passelig spennende på en lørdagskveld. De harry biffene ble preparert med Schmitz’ baconsalt. Resultatet ble raffinerte biffer med en SYK smak. Er baconsaltet og Christoph evig takknemlig. Kona vil ha mer. Selvfølgelig.

Comments are closed.

Exit mobile version