Pasta carbonara

Pasta carbonara
Pasta carbonara

Å kunne kaste sammen en rask carbonara er et triks som kan redde en hvilken som helst dag. Enten det er hverdag eller helg og når man rett og slett ikke vet hvor man skal starte for å bli mett. Det er en ekstremt lite krevende rett som gir et utsøkt resultat. Det er noen veldig enkle ting som må på plass for at det skal bli vellykket og resten kan man ta ut i fra det man måtte ha tilgjengelig eller føle der og da.

Du trenger pasta, egg, parmesan, fløte og noe kjøtt. Vi har alltid pasta i skuffen. Av og til kjøper vi fersk pasta som på lørdag, da prøvde vi Tortelini med pesto. Egg må man også ha i kjøleskapet. Hvis man ikke har noe annet, så kan man alltid lage noe godt med egg og brød. Omelett, eggerøre, pytt i panne, mulighetene er uendelig. En klump med parmesan har vi også liggende. Har man fløte kan man klare seg uten, men pasta blir bedre med parmesan. Fløte pleier vi å måtte kjøpe, for det har vi ikke alltid i kjøleskapet, men det er heldigvis enkelt å få tak i. Har man ikke fløte, kan man lage det slik som Christopher Sjuve foreslår her. Det er tross alt ikke vanlig å bruke mye fløte i italienske retter. Noe kjøtt har vi også, og her kommer variasjonene. Vi har tidligere skrevet om Chorizo i pasta carbonara og det er fantastisk godt. Det eneste vi har funnet fornuftig å bruke kyllingkjøttdeig til er pasta carbonara. Man kan bruke svinekjøttdeig, pancetta, bacon eller annet kjøtt som kan egne seg i stekepanna. Jeg liker enten chorizo eller bacon best.

Vi pleier også alltid å ha i hvitløk, fordi det er godt og fordi vi alltid har hvitløk liggende. Hvis man har, så kan man ha i litt sopp, broccoli, erter eller andre grønnsaker, men det er lurt å ikke overdrive. Hvis jeg skal ha noe i liker jeg best å ha i sopp. God sopp, den beste jeg får tak i der og da.

Framgangsmåten er enkel. Kok pasta. Stek kjøtt, ha i hvitløk. Når hvitløken er klar har du fløte i panna og lar det koke inn ganske godt. Når det nærmer seg ferdig har du litt parmesan i panna. Hell nesten alt vannet av pastaen. Noe av vannet sparer du i et glass ved siden av, har du stålkontroll lar du noe ligge igjen i kjelen. Så har du godsakene fra stekepanna i kjelen med den silte pastaen. Ha i litt av kokevannet, jeg pleier å bruke ca et halvt glass. Av og til mer, av og til mindre. Det skal bli en god saus som ikke er alt for tynn, og ikke alt for tykk. Rett etter dette har du i 2 eggeplommer (1 pr porsjon) og rører raskt rundt og blander det godt sammen.

Ha det raskt på en tallerken og server, helst med enda litt parmesan og nykvernet pepper over, salat og en skive med godt brød ved siden av. Er det lørdag kan et glass med god rødvin til være rørende godt.

Bildet over er fra lørdag. Vi var litt spente på kombinasjonen av pesto som var i tortelinien og carbonarasaus men gikk helt aldeles fin fint.

Hva er din pastafavoritt?

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

  1. Jeg vil gjerne få klage på denne ! For den var så sinnsykt god at jeg er totalt stappmett og har ikke sjans til å lette meg ut av sofa`n nå ! Så det er deres skyld at jeg nå sitter fast i sofa`n ;)

Comments are closed.

Exit mobile version