Hvitløk marinert i olje

Hvitløk og olje

Dette er noe jeg har hatt lyst til å fortelle om lenge. På den ene siden er det et triks for å bevare hvitløken lenge, på den andre siden er det en måte å lage herlig olje som man kan bruke til steking. Å fylle et glass med hvitløk og så med olje er så enkelt at det er dumt, men gir et verktøy med uante muligheter. Det er altså ikke mer å fortelle om prosessen for hvordan man lager det enn at man deler hvitløkfedd grovt fra hverandre og hiver de i et glass med lokk. Så fyller man opp med olje så det dekker, setter på lokket og plasserer glasset på benken.

Hvitløken holder seg fint i glasset, og jeg fisker dem bare ut og finhakker dem som annen hvitløk og bruker i maten. Oljen gir fra seg hvitløksmak og er strålende å bruke i stekepanna sammen med smør. Den gjorde seg veldig godt til laks og pasta som vi lagde her tidligere.

Av olje så er raps eller solsikke kanskje enklest å bruke, men da vi forsøkte oss med peanøttolje ble det virkelig fest. Prøv!

[nggallery id=3]

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.

Exit mobile version