Laks, pasta og soyasaus

Laks pasta og soyasaus

Mens vi prøver å sortere litt hva vi har gjort i det siste kommer en liten pastarett med laks. Vi har tidligere gjort nesten det samme med ørret og crème fraiche men denne er litt enklere og ikke så kraftig som den første. Her er ørreten byttet ut med laks og crème fraiche byttet ut med fløte. Hele trikset med denne er egentlig varmekontroll i stekepanna og timing med pastaen.

2 porsjoner

  • 2 fileter med laks
  • 2 dl Fløte
  • 4 spiseskjeer soyaolje
  • 150 gr. pasta
  • Smør
  • Olje

Først pleier jeg å koke opp vann med litt salt og noen dråper olje slik at det er varmt til jeg kan ha i pastaen. Om det må stå og putre litt så gjør ikke det noe og gjør timingen mye enklere å løse. Så varmer jeg stekepanna med smør og olje. I starten pleier jeg å ha litt over middels temperatur slik at laksen får litt farge, når den har fått litt antydninger til god farge skrur jeg ned temperaturen til godt under middels og har i fløten og litt soyaolje. Nå skal dette bare surre på lav temperatur mens man forsiktig rører inn soyaoljen i fløten slik at det blander seg fint. Laksestykkene skal bare stå helt for seg selv uten å røres. Etter hvert så er det bare å snu stykkene og steke de på den andre siden til de er ferdige. Poenget her er at laksen skal stekes på lav varme. I mellomtiden må man ha fått pastaen i vannet slik at de er ferdig omtrent likt. Jeg pleier også å ta fiskestykkene forsiktig ut av panna og røre inn pastaen i sausen som er i stekepanna før jeg anretter på tallerken.

Som dere sikkert har oppdaget har jeg ikke nevnt noe om krydder. Jeg hadde litt frisk oregano som jeg hakket opp og hadde over og det ble kjempebra. Vi har også hatt en krukke med olje og hvitløk som har trukket i lang tid og jeg brukte olje fra denne. Det er forresten en liten sak som står på listen over poster som skal skrives. Digg ble det. Få men gode smaker.

Her finner du flere pastaoppskrifter

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version