Nybakt egg og bacon til frokost

Le Creuset egg og bacon

Egg og bacon er i vårt hus en kjernekomponent i en superfrokost. Slike frokoster man har etter å ha sovet litt lengre enn vanlig, tuslet litt rundt i pysjen og klødd seg godt på magen før man gjør noe spesielt fornuftig. Jeg snakker selvfølgelig kun for min egen del, for i dag hadde Anette bakt en kake før jeg kom på hvilken dag det var.

Men egg og bacon kan være mer enn bare stekt i panne og lagt på brød som er lettere sprøtt etter å ha fått sugd til seg restene av baconfett i panna. Til jul fikk vi 4 stentøysgryter fra Le Creuset av Anettes bror Simen, og disse passer utmerket til porsjonsanretning når man baker egg og bacon i stekeovnen. Resultatet blir en blanding av egg og bacon fra stekepanna og kokte egg. Hvis man har anledning og tid kan man toppe hele greia med pommes frites og litt hollandaise til. Hadde jeg fått dette servert med sammen med en iskald cola med isbiter etter å ha vært ute kvelden i forveien tror jeg jammen meg at jeg hadde krøllet meg sammen som en ball og hulket ukontrollert på gulvet. For så bra kan det faktisk bli.

Fremgangsmåten er superenkel. Smør litt smør i bunn av formen og press et brød nedi (du trenger ikke få HELE brøde nedi, men du skjønner). Stek bacon lett på middels varme i ca fire minutter. Det skal være lett stekt, men ikke slik at det blir sprøtt. Snu det en gang. Pakk baconet rundt sidene på formen og knekk i to egg og ha litt salt og pepper over. Jeg hadde også litt fersk oregano siden vi hadde det i vinduskarmen en armlengdes avstand unna, og skulle du ha litt revet ost, for eksempel cheddar er det også flott å strø litt over. Men det er litt sånn ekstra.

Sett det midt i en forvarmet ovn på 200 grader og la det stå uten lokk i 20 til 25 minutter. Når du nærmer deg 25 minutter er eggene nesten som hardkokte, så liker du de bløte kan du ta de etter 20.

Nyt resten av dagen som neppe kunne ha fått en bedre start.

[nggallery id=1]

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

Comments are closed.

Exit mobile version