Sushi – Fra Hav til Fat

Sushi - Fra Hav til Fat
Sushi – Fra Hav til Fat

Sushi er en utrolig grei og enkel rett å lage hvis man skal lage mat sammen med venner. Vi har gjort dette et ti-talls ganger i tillegg til de maaaange sene middagene vi har laget selv. Det er der det funker best for oss. Med ferdige vakuumpakkede loins i butikken er det bare å koke ris og legge fisken på så er man i mål. Hvis man ikke gidder det en gang er laksesashimi med lime mer enn nok som kveldssnack i seg selv. Og klart, man kan jo alltids supplere med litt fritert scampi eller crabsticks som man ruller sammen til en maki, men det når liksom aldri helt opp. For når man først har fått sushi servert på måten de trente setter det sammen, blir det fort litt tungt å skulle tygge i seg alt for store og ujevne ruller med maki. Ikke for det, det smaker jo alltid godt, men du skjønner. Sushi handler jo også mye om hvordan det faktisk ser ut, og det er her mye av essensen ligger.

Sushi – Fra Hav til Fat er en utrolig flott bok, en av de bedre jeg kan huske å ha sett om sushi. Etter å ha lest en god stabel med kokebøker er det et par detaljer jeg virkelig setter pris på med denne boka. For det første er det forklart på en måte som er nær umulig å missforstå. Den er svært godt illustrert på hvordan man skjærer opp de forskjellige stykkene, og hvordan man setter de sammen. Tips og forklaringer på de ulike variantene, ingredienser, drikke og det hele. Jeg kommer kanskje aldri til å bruke Akkar på sushi hjemme, men hvis jeg gjør det, har boka en side som forklarer meg hvordan. Slikt setter jeg pris på. Layouten på boka er veldig “japansk” ved å være lys, åpen og svært delikat, akkurat som sushi. Jørgen Vidnes som er fotograf har gjort en bra jobb med bildene.

Et flott element som mange bøker mangler er hjelp til å beregne porsjoner. Men det som den kunne gjort for å fått en innertier er å legge med enda mer detaljer om for eksempel hvor mye ris og fisk som skal på hvert ark med nori. Jeg digger at det står, jeg ville bare hatt mer av det.

Hvis du kjenner noen som liker å lage sushi, eller som kunne tenke seg å prøve, er dette en bok jeg virkelig anbefaler!

Fredag kveld trekker ut en vinner som får boka tilsendt av de som på denne facebookposten kan fortelle oss hva deres favorittsushi består av.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version