Denne desserten hører til en utfordring jeg fikk fra Espen Schønning Lie i Menylauget på å lage min signaturmeny på grillen. Du kan lese om hele utfordringen og de andre rettene her.
Frukt på grillen er rett og slett nydelig. Mange kan kanskje rynke litt på nesa, fordi frukten kan ligne på overmoden frukt når den blir grillet, men det er mer en optisk illusjon. Varmen og karamelliseringen av fruktsukkeret gir et helt annet smaksbilde enn hva man er vant til. Bjørn Vidar som blogger på kake-huset.com kom med tipset om at jeg skulle vispe mascarponen opp som en krem og så tilsette en søtning og litt sjokolade. Perfekt for her var alt jeg trengte.
Ingredienser
- 1/2 ananas
- 1/2 melon
- 1 kurv med jordbær
- 250g mascarpone
- 3ss honning
- 1 pasjonsfrukt
- 15g mørk sjokolade
Som forklart, visp opp mascarponen og tilsett 3 ss honning og finhakket mørk sjokolade. Så setter du frukten på 6 spyd og griller disse kort på høy varme. Jordbæra tåler minst varme av de tre fruktene, så den må du behandle forsiktig. De skal akkurat bare få litt brennmerker, så det er viktig at selve grillrista er varm.