Helgrillet fjellørret på grillen – dropp folien!

fjellorrett3
Deilig fjellørrett

Etter en tur innom Trysil for noen helger siden fikk vi tak i noen helt fantastiske fjellørreter som vi bare måtte prøve på grillen. Det enkleste med fisk er ofte å bake de i folie, men det er ærlig talt litt kjedelig når potensialet er så mye større med alternativene.

Røykpakker

Vi valgte derfor å steke de hele på gassgrillen og bruke noen røykpakker for å få røyksmak. Det er et enkelt alternativ til å fyre opp en kullgrill og gir et veldig godt resultat. Røykpakkene fungerer litt forskjellig, men disse bør man ikke legge direkte på brenneren og blir det for varmt på risten kan du alltids trekke de litt mer unna. Det skal ryke, ikke brenne.

Forberedelse
For å forberede fisken snitter du noen kryss i fisken og gni det inn med salt, pepper og olje. Fyll gjerne buken med sitronskiver og urter. Jeg vet noen også liker å surre hyssing rundt fisken etter å ha fylt den, så her kan du lett være kreativ og bruke det du måtte ha tilgang på.

Røykpakke på gassgrill

På grillen
Fyr opp grillen slik at den er skikkelig varm under lokk. Så lenge fisken er godt penslet med olje trenger du ikke å pensle jernristene. Avhengig av hvor mange brennere du har på grillen forsøk å fyre på flankene og få plass til fisken i den kalde sonen. Men varm opp den kalde sonen godt først slik at risten er skikkelig varm. Legg fisken på og legg over lokket. Snu fisken og flytt litt på dem om de er flere så de blir litt jevnere stekt etter 7-8 minutter. Bruk det beste verktøyet du har for den kan fort bli litt stygg om man ikke behandler den pent. Fisken er ferdig når den slipper fra beina.

Server fisken med det tilbehøret du måtte ha. Vi har blitt skikkelig glad i ovnsstekte poteter og hadde dette sammen med en fisk salat og hollandaise.

NB: Dette blogginnlegget inneholder produktplassering. Du kan lese om hvordan vi håndterer dette på denne siden.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version