Steinbit og pesto på grillen

Steinbit og Pesto med tomater og asparges
Rett fra grillen, beklager det dårlige bildet

Når man er lei av pølser og kjøtt på grillen er det ikke noe annet å gjøre enn å trekke fram fisken. Men hvilken? Min favoritt for øyeblikket er en av de styggeste men kanskje også den mest undervurderte av fiskene langs norskekysten, Steinbiten. Når jeg lager det på denne måten får vi også fri fra poteter, potetsalat, ris, pasta og alt det andre som rir middagene i hjemmet. En halv squash og litt asparges til, og det er mer enn nok mat. Spesielt de søte små tomatene gjør seg godt på grillen som dette framfor de store sure tomatene man bruker ellers.

Ingredienser for 2
600 g Steinbitfillet
10-12 Perletomater
6-8 Piccolotomater
1 Paprika
1 Lime
Litt Olje
Pesto
Pepper
Squash og asparges som tilbehør

Legg en fillet i aluminiumsfolie og stryk over godt med pesto. Til to fileter går det fort nesten et halvt glass. Hell over litt olivenolje, 5-6 delte perletomater, 3-4 piccolotomater og en håndfull paprikabiter. Den store lykken oppstår i det man drysser over litt revet limeskall og klemmer litt limesaft over. Ikke vær kjip. Kvern over godt med svart pepper over.

Mange er kanskje mest vant til å pakke inn fisken i folie før man legger den på grillen, men det trenger man ikke med denne. Sleng den på grillen med litt under middels varme og legg over lokket. Når fisken nærmer seg ferdig kan man skru opp temperaturen litt ekstra en kort periode. Til denne pestomarinerte fisken passer det perfekt å grille en squash som har fått en omgang med olje, litt salt, pepper og paprikakrydder og noen asparges.

Les også: Boulliabaisse til sommerkveldenKokebok: Laks fra hverdag til fest – Paula Ahlsén Söder og her er alle våre fiskeoppskrifter samlet

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.

Exit mobile version