Boeuf Bourgogne i trykkoker

En regntung helg trengte en litt verdig avslutning og etter å ha sett lenge nok på den flasken vi sparer vinrestene på var det bare å brette opp ermene. Vi har kanskje skrevet om Boeuf Bourgogne tidligere men vi måtte jo teste det i trykkokeren! For dette er en av de aller beste rettene man kan lage for å få opp humøret, og med trykkokeren så tok det 1 og en halv time med koking i stedet for 4 som det fort gjør uten. Prosessen er jo egentlig helt lik med trykkoker som uten, bortsett fra at man med trykkoker må koke ned kraften litt på slutten. Som du kan se av ingredienslisten så krever det egentlig ikke mye. Kjøtt, vin, bacon, litt sopp, løk og ferske urter. I tillegg hadde vi en liten gulrot som lå og slang i kjøleskapet med noen stenger stangselleri, de fikk være med på festen.

Ingredienser til 2

  • 600 gram mørbrand
  • 120 g bacon
  • 3 champignon
  • 1 liten gulrot
  • 2 sjalottløk
  • 3 stenger med stangselleri
  • 1 flaske med rødvinsrester
  • Ferske urter

Før jeg setter i gang med å brune kjøttstykkene i olje og smør pleier jeg å kutte opp alle grønnsakene slik at de er klare. Noen pleier å vende kjøttstykkene i mel før de brunes, men det pleier jeg nesten bare å gjøre med kyllingkjøtt som når jeg lager Coq au vin. Når kjøttstykkene er brunet så ta dem ut og start stekingen av bacon, etter det kommer løk og sellerirot og sopp helt til slutt. Hell på med vin og dump i kjøttstykkene. Bind sammen en kvast med ferske urter og legg i sammen med nykvernet pepper. Sett på lokket og kok opp så det blir trykk. Når det er klart er det bare å skru ned temperaturen så trykket holder og la det stå i en time. Etter en time trekker jeg kjelen av plata og slipper ut trykket igjennom ventilen til jeg kan skru av lokket. Så må kraften kokes ned i en halvtime og hvis man har, så kan man tilsette litt maisennajevning.

Server med kokte poteter og hvis du har, et glass rødvin.

Les også hvordan du lager Boeuf Bourgogne uten trykkoker, eller om Coq au vin, eller kanskje du heller vil bruke Øl og lage Coq au bierre?

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version