Pasta pesto med sopp og bacon

Sorry for uskarpt bilde, var for sulten.

Det er ikke mye jeg har spist meg lei på, men som student hadde jeg kanskje et lett overkonsum av pasta og pesto som gjorde at det har vært en stund siden jeg har orket tanken på pesto. Litt synd egentlig, for i dag kom jeg på hvor godt det er. Det føles som om jeg har skuslet bort en hel masse tid jeg kunne brukt på å spise noe godt. Hva om jeg hadde tenkt klart de gangene jeg har feiget ut og laget noe møl. Også er det så fordømt enkelt og raskt! Gah! Men man skal ikke gråte over spilt melk, eller pasta for den saksskyld.

Ingredienser 2 porsjoner
200 gr tagliatelle
5-6 ts pesto fra glass (jeg har ikke orket å lage selv enda)
100 gr sopp
150 gr bacon
50 gr parmesan
Salt
Pepper
Dæsj olivenolje
Smør

Kok opp vann til tagliatelle. Jeg syns det passer best men pasta er pasta. Jeg pleier å koke pastaen med en dæsj olivenolje i også har jeg end en dæsj med smør i mot slutten. Baconet og soppen stekes godt. Jeg pleier å steke baconet først, ta det ut av panna og så steke soppen i fettet fra baconet. Ikke glem å  kverne litt salt og pepper over her. Så har jeg baconet til bake i panna bare for å bli litt mer sprøtt. Når alt er klart og pastaen er al-dente siler jeg av vann og har sopp, bacon, halvparten av parmesanen og pesto i gryta sammen med pastaen og rører rundt. Man trenger ikke så veldig mye pesto, jeg syns det holder med 5-6 ts for to porsjoner. Hvis man har en sjalottløk passer nok også den veldig godt oppi der. Finhakk og stek sammen med soppen. Noen syns kanskje at det også er litt i det meste laget. Er man litt fin og flott på det, kan man ha litt fersk basilikum over

Er det noen som har prøvd seg på hjemmelaget pesto? Eller som har brukt pesto til noe annet en pasta, del gjerne i kommentarfeltet!

Andre fristende ting du kan lage er: Pesto og steinbit på grillen, Pasta med kremet avokadosaus, eller hva med Lammecarre?

Ikke glem å melde deg på nyhetsbrevet vårt:

[yks-mailchimp-list id=”ceaf5b261d”]

Mise en place

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

5 comments

 1. Takker for tipsene.
  Dagens middag blir en variasjon av dette med fylte Pastaputer (fyll: Pesto )
  Håper min datter på 6 liker det ;)
  Fortsett med pasta oppskrifter værsåsnill ;)
  Takker.

 2. Hey! Det var en hyggelig kommentar :-)

  Vi har ikke spist pasta på en stund så jeg tror det er på tide for en rysare av en Carbonara snart.

  Vi har også noen vage planer om å lage pasta selv en helg bare vi får lånt noe utstyr og funnet tid.

 3. Hei, kom over denne bloggen nå, og fant så mye godt!
  Det er et år siden du spurte om noen lesere hadde laget pesto selv, har du prøvd det nå?
  Det er så enkelt: Rist pinjenøtter i tør panne, ha dem, parmesan, basilikumblader, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en liten blender e.l., og svisj! Det tar fem minutter totalt sett, med mindre du har ekstremt trege stekeplater. Og det er så utrolig mye bedre enn ferdigkjøpt at det egentlig ikke er sammenlignbart i det hele tatt.
  Vel, det var min ode til pestoen.
  Her er en gresk variant, om du vil eksperimentere: https://godgreskmat.wordpress.com/2011/07/01/gresk-pesto/

  1. Hei Merete!

   Fin blogg du har! Jeg har enda ikke summet meg til å lage egen pesto, men nå har jeg jo faktisk alt stående på kjøkkenet, kanskje jeg skal prøve det i løpet av uken?

Comments are closed.

Exit mobile version