Suppeserien: Rask og enkel grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe
Grønn ertesuppe

Nå skal vi prøve å ta denne bloggen et lite steg videre. Etter å ha fokusert mye på pizza, pasta, gryter og andre helgeretter gjør vi et forsøk på å ta uka litt tilbake. Vi innfører en suppedag på tirsdager og har som mål å blogge oss igjennom alle suppene vi klarer. Det har vært gjort før av andre, men vi skal forsøke å gjøre det på vår måte. Siden vi bor midt i matfatet har vi ganske god tilgang på grønnsaker etter sesong så vi håper at disse skal være med på å sette preg på prosjektet etter hvert som de blir klare. Ellers er planen å gjøre et forsøk, se hvilken retning det tar og hvor det til slutt måtte ende når vi kommer dit. Ved siste opptelling var vi oppe i over 20 supper vi har lyst til å lage, og de siste dagene har det kommet flere til. Selv om vi starter suppekjøkken skal vi nok trygt fortsette med helgematen, pasta og pizzaene så de slipper dere ikke unna.

Her finner du etterhvert alle suppene i serien.

Først ut er en rask og enkel grønn ertesuppe. Mange er sikkert vant til den tradisjonelle med svinekjøtt og gulrøtter men denne er litt annerledes og kan gjøres helt vegetar hvis man ønsker. Derfor har vi satt 6 dl kraft, så man kan velge type selv. Best egnet er kylling eller bare grønnsakskraft. Denne er like enkel som den er rask også er den grisebillig om man er student på budsjett.

Ingredienser 3 porsjoner
6dl kraft
500g frosne erter
1 løk
smør
2 gode skviser av en sitron
rømme eller crème fraiche
salt
pepper

Kok opp 6 dl kraft i en egen kjele. Noen bruker kyllingkraft som gir god smak, men vil du ha den helt vegetar kan du bruke grønnsakskraft. Alt enten fra buljong eller noe du har kokt sammen selv. I den andre pannen så steker du løken lett til den blir mør i litt smør før du heller over den kokende kraften. Kok det opp og la det stå i 3 minutter før du har i de frosne ertene og kok det opp igjen. Det skal få stå i ett kvarter og putre til ertene er møre. Så tar du frem en stavmikser eller aller helst en blender og kjører alt til det er en flott og jevn pure. Vask kjelen raskt før du heller suppen tilbake og lar den putre bitte litt mens du smaker til med salt, pepper og sitron. Den virkelig gode toppingen kommer med en dæsj rømme eller crème fraiche til slutt som runder av smaken. Hvis man er student på budsjett så er det jo ikke nødvendig, men det er verdt det. Vi liker også å drysse litt parmesan i også hadde vi litt parmaskinke som vi stekte lett i gryta før løken og som kom tilbake ved servering.

Hvilken suppe er ditt tips til suppeprosjektet vårt? Tips oss i kommentarfeltet under!

Her er noen andre supper vi har laget tidligere: Bergensk fiskesuppe med sei, enkel blomkålsuppe, boulliabaisse, jordskokksuppe, tom kha gai

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version