Suppeserien: Aspargessuppe med løpstikke og bacon

Aspargessuppe med løpstikke og bacon
Aspargessuppe med løpstikke og bacon

Den norske aspargessesongen er godt i gang og hvis du har asparges i kjøkkenhagen din har du det sikkert travelt med å plukke unna det som kommer. For noen uker siden brukte vi hvite asparges for å lage en kremet suppe, og i dag fikk vi tak i noen flotte grønne norske vi bruker i en litt annen variant. I mellomtiden har vi fått en løpstikkeplante bak i hagen og en neve blader fra denne gjorde seg superdupert sammen med aspargesen. Det kan forøvrig se ut til at løpstikken dukker opp flere ganger over sommeren.

Sjekk også de andre suppene i suppeserien her.

Det klassiske når man skal lage en kremet suppe er å bruke meljevning ispedd fløte og eggeplommer men man kan bruke mye annet for å få en litt tykkere kremlignende konsistens. Det er sjelden vi benytter oss av tyrkisk Yoghurt men denne gangen benyttet vi oss av sjansen. Denne viste seg også å være rett så barnevennlig. Vi dyppet litt kavring i suppa til ettåringen og han plukket det i seg med den største iver, selv etter egen middag. Løpstikka er forresten ganske kraftig på smak, så den er vel den ingrediensen man ikke trenger å overdrive med. Har du ikke løpstikke kan du bruke sellerirot som er ganske lik på smak.

Til 3 gode porsjoner

  • 300g Asparges
  • 2 sjalottløk
  • 1 banansjalott (eller 2 ekstra sjalott)
  • Smør til steking
  • Løpstikke
  • 1 liter hønsebuljong eller grønnsakskraft
  • 3 store spiseskjeer med tyrkisk yogurt
  • 100g bacon

Det første man bør gjøre er å sette kraften til koking, da går alt så mye raskere senere. I mellomtiden finhakker du løken og setter den til sides før du går løs på baconet. Skjer det enten opp i biter eller små strimler. På aspargesen knekker du de av nederst og kutter av skuddene. Stilken du har igjen kutter du opp i stykker på ca en cm. Toppene setter du til sides. Skru ned varmen på kraften som nå forhåpentligvis koker så den ikke damper helt bort. Fres opp løken i smør til den blir gyllen og fortsett med aspargesbitene og løpstikkebladene du har grovkuttet. Når du kjenner aromaen begynner å slippe har du over kraften i kjelen med løk og asparges. Har man en stor blender kan man bruke den eller en stavmikser for å kjøre suppa til den blir jevn og fin. Smak den til med salt og pepper før du til slutt har i tre store skjeer med yoghurt og kjører den litt til slik at den tykkner. Så har du i aspargestoppene og lar de trekke på varmen i 10 minutter. I mellomtiden steker du baconbitene sprø på høy varme.

Sjekk også anettes kyllingsuppe, rabarbrasuppe eller fransk løksuppe som vi også har laget i det siste.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version