Pulled chicken – pulled pork sin raske og lettbeinte fetter

Pulled chicken
Pulled chicken

Pulled pork er en BBQ-klassiker jeg alt har laget to ganger i sommer, og det eneste problemet jeg har med den er at den tar aldeles for lang tid å lage når man skal gjøre det helt fra bunn. Som et alternativ tenkte jeg derfor at jeg skulle prøve med kylling og resultatet ble jaggu ikke mye – hvis i det hele tatt – dårligere. Også tok det mye kortere tid! Fra start til slutt tok det 6 timer inkludert 4 timer i lake, så med denne kan man redde en større grillmiddag hvis man har kommet litt skeivt ut ved lunchtider samme dag som middagen skal serveres.

Når jeg lager pulled pork pleier jeg å la svineknoka ligge i saltlake i minst en time før jeg baker den over natten. Så kjøler jeg det ned med fettet fra bakingen etter å ha revet opp kjøttet. Etter at det har fått kose seg en stund varmer jeg alt opp og blander det sammen med BBQ saus i en panne på grillen.

For kylling har jeg forsøkt å bruke de samme prinsippene, men stekingen tar naturligvis mye kortere tid. Siden jeg ikke har noen smoker jeg kan steke kyllingen i jukser jeg og bruker røykessens i saltlaken for det får da være måte på hvor fin man skal være hvis man ikke kan jukse litt med dette. Når du smaker hvor digg det blir så er alt jukset glemt allikevel.

Ofte vil man jo lage både egen RUB og BBQ-saus, men denne gangen brukte jeg RUBen til Rema og BBQ-sausen til Heinz og helt ærlig tror jeg ingen hadde klart å merke forskjell, det ble like bra som de gangene jeg har laget alt selv fra bunn. Totalt gikk kanskje med 3 dl med BBQ-saus.

Mengden av salt i saltlaken pleier egentlig å være 100g pr liter og det kan nok være i nærheten av det jeg brukte men var litt på slump. Av røykessens så gikk det rundt 1-2 ss på en liter vann. For kjøtt til tre burgerbrød hadde jeg fire kyllinglår på drøye 250g hver og da var det enda en halv porsjon til overs.

[wzslider]

Du trenger:

  • 4 kyllinglår
  • Rub
  • Liquid smoke
  • Salt
  • Sitronsaft
  • BBQ-saus
  • Coleslaw
  • Poteter
  • Salat
  • Hamburgerbrød

Bland sammen saltlake med salt, litt sitronsaft og røykessens, ha i kyllingen og sett det i kjøleskapet i minst en time. Jeg måtte la min stå i fire og det gikk finfint. Når du er klar til å steke kyllingen tar du de ut av laken og tørker de med papir og gnir inn godt med BBQ rub. – Godt med rub -. Stek lårene i en langpanne i stekeovnen på 170 grader i 1 time. Husk å spare på fettet og saften som blir igjen i langpanna, det er en viktig ingrediens til senere. Når de er ferdige steker du de raskt direkte på en varm grill slik at de blir litt brune i skinnet og får litt juling. Men pass på at de ikke blir tørre, det skal bare rekke å flamme litt. En etter en river du av kjøttet fra beinene og blander det sammen med fettet og saften som har rent av kyllingen i langpanna. Men ikke gjør det på grillen, bruk den skitne langpanna di i stedet.

Når kjøttet er revet av beina og blandet sammen med safta og fettet kan du enten bruke en stekepanne eller et grillbakk på grillen og frese opp alt dette igjen sammen med BBQ-saus. Det skal bli en litt seig masse som ikke renner utover når du legger det på hamburgerbrødet. Siden potetene jeg hadde på grillen trengte litt ekstra tid måtte jeg også holde det litt varmt i ovnen på 100 grader i drøye 15 minutter helt til slutt.

Hamburgerbrødet bygger du med kjøttet nederst, så coleslaw og noen sylteagurk på toppen. Til dette serverte jeg grillede poteter og en überenkel salat – man trenger ikke mer.

Hvis du har lyst på et skikkelig stort prosjekt så kan du jo alltids forsøke å grille en hel gris. Sjekk også boka BBQ – Glødende godt fra grillen. Slik steker du pizza på grillen

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version