Ostepizza med ramsløksolje

Ostepizza
Ostepizza

Innimellom alle pizzaene med kjøtt og grønnsaker kan det være skikkelig deilig med en pizza som består av en enkel base og bare ost. Det lyse sprø og litt salte brødet av en pizzabunn med gode smaker gjør at rødvinen man har vurdert å åpne nesten kommer løpende til bordet av seg selv. En god ostepizza er virkelig en måte å sette en strek for uka og åpne helgen.

Når du skal handle ost er det lurt å gå i en butikk med ferskvaredisk som også selger ost. Da er det ofte mulig å få litt mindre biter av de ostene man skal ha slik at man ikke sitter igjen med et stort lass av ost i kjøleskapet på lørdag morgen. Uten at det nødvendigvis trenger å være et problem. Og husk at det finnes masse gode norske oster i butikken.

Leter du etter pizzabunn har vi oppskrift på fin pizzabunn her og oppskrift på grov pizzabunn her.

Topping til 1 porsjonspizza

  • 2ss creme fraiche
  • 10g gruyere
  • 30g fersk mozzarella
  • 35g camembert
  • 35g brie
  • 15g gorgonzola
  • ramsløkolje

Strekk ut pizzabunnen og fordel 2ss med creme fraiche utover bunnen. Topp pizzaen med osten og stek den over høy varme til den er ferdig. Dryss litt ramsløksolje over pizzaen når den er ferdig og osten setter seg litt.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version