Wasabi og sesam kylling på en seng av risotto

Wasabi og sesam krydret kylling
På tallerken

Noen ganger blir ting litt til mens man driver på. Da er det ekstra gøy når det klaffer. I dag ble det kyllingfilet krydret i wasabi og sesamfrø på en seng av risotto. Det kom til ved at jeg egentlig lette etter noen andre krydder å krydre kyllingen med, men så liksom stod bare wasabi og sesamfrø krydderet der bakerst i skapet og så på meg. Vi fikk det i en kurv med godsaker fra våre forlovere ett år før bryllupsdagen, og har stått der bakerst i skapet siden. Etter å ha luktet på et par av de andre krydderene jeg egentlig var ute etter bråbestemte jeg meg bare for å prøve det. Og det ble egentlig ganske godt. Heldigvis!

Risottoen ble en ganske plain variant med kyllingbuljong, løk, purre, hvitløk og noen sjampinjonger som måtte ut av kjøleskapet i dag. Ikke hadde vi parmesan, fordi den gikk på pizzaen i går og måtte klare oss med Norwegia. Jeg var veldig skeptisk, men det klarte seg som en slags nødløsning.

Ingredienser til 2 porsjoner
2 løk
10 cm purreløk
3 små hvitløkfedd
1 liter kyllingbuljong
2 dl risottoris
300 gr. kyllingfilet
100 gr. ost
4 sjampinjonger
Wasabi og Sesamkrydder
Smør
Salt
Pepper

Start med å vende kyllingen i krydderet og sett det til side. Så kan du starte med å riste risottorisen. Den skal bare bli god og varm så man fortsatt kan holde i den, og den skal for all del ikke bli brun. Grunnen til at man gjør dette er for at risen skal ta til seg væske saktere og dermed bli mer kremete. Når den er varm tar du den ut av panna og steker løk, purre og finhakket hvitløk i stekepanna til det er gyllent. Jeg bruker smør til dette. Så har du i sjampinjongen. Når den har fått litt fart er det bare å ha i risen i panna. Den skal bli litt glossy før du har i første runde med buljong. Det skal bare i så mye at det dekker det i panna. Rør og pass på temperaturen. Det skal putre og ikke svi seg. Etterhvert pleier jeg å ha i en klunk med Vermut. Enten Noilly prat eller Martini Bianco.

Når risen begynner å nærme seg er det på tide å starte med kyllingen igjen. Å steke kyllingfilet slik at den blir sprø på utsiden og saftig inni er ikke bare bare. Jeg har hentet følgende tips fra Andreas Viestad sin bok Hvordan koke vann: Start med å steke kyllingen i smør på høy varme. 3 minutter, før du snur den. Når den har fått skorpe trekker du pannen av varmen slik at den får kjølt seg litt. Så steker du videre på lav varme. Altså; høy først så lav.

Når kyllingen begynner å bli klar og har igjen 2-3 minutter kan du kjøre i et par klatter med smør og osten i risottoen. Da blir den ordentlig kremete og fin.

Hvis du har lyst til å lese mer om risotto og kylling har jeg skrevet noe om det her.

mise en place

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version