Inspirasjon til uka – uke 37 2014

Egg og baconsuppe med nudler og spinat
Egg og baconsuppe med nudler og spinat

Det er masse flinke matbloggere i Norge, og tar vi med hele internett kan er det nesten uendelig hvor mye god matinspirasjon man kan finne. Vi ønsker å dele noe av vårt eget og noe av det andre flotte vi finner på nettet med våre lesere på søndager så dere kan finne inspirasjon til å sette opp en meny for uka.

Vi vet det er vanskelig, for det syns vi selv, men det er mye å spare på å planlegge måltider. En ting er pengene man sparer, noe annet er at man får et mer bevisst forhold til hva man velger av middagsmat. Balansen mellom å skeie ut og sunne lettere alternativer blir tydeligere når man får uka litt i fugleperspektiv på søndag.

Klikk på bildet eller tittelen for å komme til selve oppskriften.

Spagetti med squash og sitron – foto Marias Salt og Søtt

Spagetti med Squash og sitron
Vi er fans av pasta og det står vi ved. Maria på bloggen Marias Salt og Søtt har satt sammen en enkel spagetti med squash og sitron som ser helt nydelig ut. Vi har hatt den som bokmerke uten å ha rukket å lage den enda, men det ser ut som at vi gir den et forsøk denne uken. Oppskriften finner du her. Hele oppskriften finner du her.

 

Egg og baconsuppe med nudler og spinat

Asiatisk egg og baconsuppe
Vi kjørte tirsdag som suppedag i et helt år. En av de aller største favorittene var egg og bacon suppen. Pakket med smak fra ingefær, soyasaus, sitrongress og hvitløk dunker den hardt i ganen når den toppes med egg og bacon. Jeg blir sulten bare jeg skal beskrive den. Hele oppskriften finner du her.

 

På tallerken

Wasabi og sesam kylling med risotto
Kylling er lett og enkel mat. Det går raskt å tilberede og passer flott som ukemat. Denne lagde vi tilbake i 2011 som et lite eksperiment som heldigvis viste seg å bli ganske så bra. Hele oppskriften finner du her.

 

Chili og hvitløksstekt laks – Foto: Idefull

Chili og hvitløksstekt laks med nykålnudler
Vi traff Tove som skriver bloggen Idefull på et bloggevent for litt over et år siden og har fulgt bloggen siden. En av de vi har lagret lenge er den Chili og hvitløksstekte laksen med nykålnudler. Selv om nykålen ikke er lett å få tak i nå går det sikkert bytte nykålen med vanlig kål. Hele oppskriften finner du her.

 

Hjemmelaget tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder
Dette er en gammel slager som fortsatt får masse treff på bloggen. Hjemmelaget tacokrydder smaker så mye bedre og man slipper å ende opp med å kaste i seg 2 liter vann på kveldstid på grunn av alt saltet i maten. Denne bruker vi også som base til rub av for eksempel svinenakke når vi lager pulled-pork tacos. Hele oppskriften finner du her.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

Exit mobile version