Pasta Al Pomodoro

Pasta al Pomodoro
På tallerken

Leter du etter andre pastaretter? De finner du her!

Det er ikke ofte vi lager noe som faktisk kan ligne på vegetar og ikke har kjøtt. Vi hadde egentlig ikke noen god grunn til å droppe kjøtt i dag, det bare føltes ut som at det kunne vært godt og når jeg da kom over en særdeles innbydende pastaoppskrift på nettet var det enkelt. Jeg gjorde noen enkle justeringer, men Pasta Al Pomodoro er egentlig ganske fritt variere. Pomodoro er Italiensk for tomat, slik at Pasta Al Pomodoro betyr, pasta med tomat. Dersom du ikke har skåldede tomater på boks kan du bruke vanlige tomater. Bare husk at de skal være uten skinn og uten innmat (den kan siles). Det er ikke noe spesielt godt når man kjører frø(?) og skin i blenderen.

Ingredienser til 3 store porsjoner

Godt med olivenolje (ca 0,6 dl)
1 løk fiiiinhakket
4 hvitløkfedd også de fiiiiinhakket
1 chilikrydder
800gr med skåldede tomater fra boks
Salt
Frisk basilikum
350 gr. pasta
4 skjeer med smør
1 dl med finrevet parmesan (pluss litt til å toppe etterpå)
1 ts. med sukker

Det aller letteste er å gjøre alt klart på forhånd. Finhakk løken slik at den er klar, og kjøre tomatene i en blender slik at det blir tomatjuice. Så varmer du oljen. Når den er varm har du først i løken og mørner den. Skru ned litt på temperaturen slik at løken ikke svir seg og blir brun, for det vil du ikke. Etter et par minutter har du i hvitløken og lar den få varme seg godt i oljen. Etter et drøyt minutt har du i tomatene sammen med sukker, salt og chilikrydder. Dette skal få stå og redusere på middels varme til du merker at det har blitt tykkere. Det tar fort 20 minutter og kanskje litt mer. Rør i det nå og da.

Etter at tomatene er i gang i gryta eller stekepanna kan du sette på pastaen slik at den blir ferdig. Når pastaen er ferdig siler du av vannet og har det klar til tomatsausen er ferdig. Det kan være lurt å spare litt av vannet til senere hvis alt skulle bli litt tykt.

Når alt er klart rører du pasta og tomatsaus sammen, har i litt frisk basilikum, smør og parmesan. Her kommer pastavannet inn også hvis du skulle føle et behov for det.

Her finner du flere pastaretter

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.