Steketemperatur svin og svinekjøtt

Koser seg på grillen

Svinekjøtt bør helst kommer over 63 grader som kjernetemperatur for å være sikkert å spise. Da er den lys rosa i midten. Dersom du vil ha den helt ferdig pleier rett over 70 grader å være bra før det blir tørt. Sikter du deg inn på en temperatur rundt 65 grader før du tar det ut av ovnen eller av grillen vil det stige noe i temperatur. Pakk det inn i aluminiumsfolie og rull et håndkle rundt så blir det uansett veldig bra.

For å vite hvilken temperatur kjøttet har trenger du et termometer. Kjøp ett digitalt som du kan ta med deg ut fra kjøkkenet, inn i huset eller der du skal oppholde deg mens maten lager seg selv. 

Steketermometre

Jeg er ikke en sånn som setter fingeren i kjøttet for å kjenne om det er ferdig eller ikke. Jeg gjør det og, men for å være helt sikker bruker jeg alltid steketermometer, fordi jeg gidder ikke å gamble på at det er ferdig. Av og til kan det også bli for høy temperatur og før man syns det kjennes ferdig ut, mens det egentlig bare har blitt tørt. I skuffen har jeg digitale med lang ledning slik at jeg kan ha det ovnen uten å måtte åpne, og jeg har mindre termometer jeg bruker for å sjekke raskt når jeg har tatt det ut, eller steker i panna eller på grillen. 

Den mest kjente raske er Thermapen. De er utrolig raske, nøyaktige og har en liten spiss som gjør at det ikke ser ut som om man har stukket en blyant i kjøttet. Kan du gå for en slik er det å anbefale. Men du får også billigere termometer som er helt fine og gjør jobben. 

Skal du helt opp å nikke er Meater ordentlig fete. De kobler du opp med mobilen og kan følge med fra stua (hvis den ikke er for langt fra kjøkkenet da vel å merke. En perfekt gave til noen som elsker å lage mat! Du får betalingen til slutt, vent å se!

Lenkene går til Kitchentime.no, og jeg får en liten slant hvis du kjøper gjennom lenkene, men det har ikke hatt noe å si for lenkene jeg har valgt, det er allikevel ryddig av meg å gjøre deg oppmerksom på det.

Se også våre oppskrifter:

Baconsalt

Porchetta på grillen

Megadeilige kjøttboller

Sannheten om gode burgere

Andre steketemperaturer

Steketemperatur Lam

Steketemperatur Kylling

Steketemperatur Storfe / Okse