Suppeserien: Thai-blåskjellsuppe

thai inspirert blåskjell suppe
Thaiinspirert blåskjellsuppe

Det går litt i ett i det Schmitzke hjem om dagen, og da er det finfint å ha raske lette middager. Mens vi venter på høsten og de flotte rotgrønnsakene å lage suppe av fortsetter vi med de sommerlige råvarene så lenge sommeren fortsatt holder tak. Blåskjell har vi brukt mye her på bloggen i det siste, både på grillen og i bouillabaisse så da kan vi vel like gjerne toppe det med en blåskjellsuppe.

Med unntak av et innslag av kokkosmelk i gulrotsuppen har vi også holdt oss på det europesike kontinentet, så da skader det heller ikke med en rask thaivariant av blåskjellsuppe. Til denne bruker vi faktisk kyllingkraft men det er mest fordi vi syns den går bedre med currypasten og kokosmelken. Den blir litt spicy som den er, men vil du virkelig ha den hot kan du ha i litt chili sammen med paprikaen og hvitløken. Dette er en helt herlig lunchrett og du kan godt servere litt hvitt brød til denne.

Ingredienser til 6 porsjoner

 • 1l kyllingkraft
 • 1 boks kokkosmelk (400ml)
 • 3ts rød currypaste
 • 1 hvitløkfedd
 • 600g blåskjell
 • 1 rød søt paprika
 • 1/2 lime

Start med å vaske blåskjellene. Kast de som ikke har antydet at de vil åpne seg i rennende vann, er skadet, eller som ikke lukker seg når du kakker på dem. Sett kraften til kok slik at den er varm til senere i sin egen kjele. Snitt opp paprikaen i strimler og finhakk hvitløken. Surr dette i den gryta du vil bruke og som er stor nok. Etter ett minutt har du i currypaste og rører dette godt inn og lar det surre videre i ett minutt til. Så har du i kraften og kokkosmelken og koker opp i 5 minutter før du guider blåskjellene i gryta. Når de har fått putre i 5 minutter er de ferdige. Det skal ikke fosskoke. De siste to minuttene vrir du ut saften av en halv lime i gryta og rører litt forsiktig. Pynt med litt finsnittet koriander hvis du har det.

Se de andre suppene i suppeserien her

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

3 comments

 1. Hei.

  Tenker å lage denne suppa i helgen og vil bare forsikre meg om at det er 1 DL kyllingkraft og ikke en 1 L ? Synes det hørtes ut som så lite suppe for 6 porsjoner:-)

  Mvh Malin.

  1. Auda. Den burde vi ha sett. Er en liter ja, og ikke en dl. Takk for at du sa ifra. Har rettet det nå :-)

 2. Prøvde denne i går. Veldig godt! Kommer absolutt til å lage det igjen :)
  Men jeg fikk ikke den fine fargen på suppa mi. Kokosmelken gjorde den mer blass i fargen.

Comments are closed.