Spinat og bacon pai

Spinat og bacon pai
Spinat og bacon pai

Det beste man kan si om pai, sånn helt på sparket, er at man nesten hver gang man spiser det, er like overraskende hvor sjelden man faktisk spiser det. Tatt i betraktning hvor godt det er, og hvilke muligheter en pai kan levere. Vi har en tendens til å lage Quiche slik den er beskrevet her, men det trenger jo ikke å stoppe der. Inspirert av en del poster jeg har lest om spinat i det siste gikk jeg løs på min egen Spinat og Bacon-pai. Bacon måtte med fordi, vel fordi det er Bacon og det er godt i pai. Dropper man bacon og egg kan det jo bli en flott vegetarpai. Oppskriften her er for en paiform på rundt 26 cm og holder til 3 personer som middag.

Bunn

 • 400g mel
 • 300g smør
 • 2ss vann
 • 1ts salt

Pairøre

 • 30g parmesan
 • 70g bacon
 • 2 egg
 • 3 store spiseskjeer creme fraiche
 • 2 hvitløkfedd – finhakket
 • 260g babyspinat
 • 4 champignons
 • olivenolje
 • salt
 • pepper

Bunnen må man starte med litt i forveien. Kna sammen mel, salt og smør. Når alt er blandet godt i hop har du i to skjeer med vann for å binde det godt i hop. Bruk hendene og bli ferdig med det. Sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at den binder seg sammen. Etterpå trykker du den ut i en paiform slik at det henger bitte litt over kanten. Forhåndsstek den 15 minutter på 200 grader. For at den ikke skal puffe seg for mye opp er det flere som legger matpapir mot bunnen og fyller på med erter. Jeg pleier ikke å ha erter (som ikke er frosne eller hermetiske), så jeg passer på å trykke den litt ned med en god og stor stekespade med en gang den kommer ut. Det pleier å hjelpe litt.

Røra er ganske enkel, stek bacon og sopp lett, og ha i en bolle. Så har du i rundt 3 spiseskjeer med olivenolje i stekepanna og har i spinat og hvitløk. Bland godt sammen (bruk to stekespader) slik at alle bladene får olje på seg. Juster temperaturen til at varmen er god men ikke alt for hard og sett på lokk på stekepanna. Etter ett minutt snur du alt opp ned (det inni panna altså) eller rører og blander godt og setter den under lokk igjen 1 minutt til. Når det er ferdig har spinaten blitt mye mindre og går spinaten i bolla med det andre. Fyll på med parmesan, egg og creme fraiche. Bland det godt sammen og smør det forsiktig utover paiforma. Paien kan steke i 30 minutter på 180 grader. Hvis du vil gjøre den enda litt drøyere kan du godt ha i litt mer creme fraiche og et ekstra egg.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.