Suppeserien: Klassisk kremet sopp- og aspargessuppe

Kremet soppsuppe kremet aspargessuppe
Kremet sopp og aspargessuppe

Ny tirsdag, ny suppe i suppeserien. Klassisk fransk aspargessuppe er virkelig snadder, det er mange av de samme ingrediensene vi kjenner fra den norske fiskesuppen, men framgangsmåten er litt mer krevende. Fortvil ikke, det er verdt multitaskingen (forøvrig syns jeg det er litt rart å skulle bli veldig fortvilet over noe så trivielt). Det er litt tidlig for den norske aspargesen, så mens vi venter fant vi en bunt med hvit asparges fra Peru og noe Shiitake-sopp som smilte til oss i butikken. Helfransk eller kortreist blir det ikke, men det får vi komme tilbake til så snart vi kommer oss i sesong.

Ingredienser

  • 100g smør
  • 40g mel
  • 7,5 dl kyllingkraft
  • 400g hvit asparges
  • 50g sopp
  • 1dl fløte
  • 3 eggeplommer

I den ene kasserollen koker du opp de 7,5 dl med kyllingkraft, jeg dømmer ingen og bruker terninger som folk flest. I den andre kasserollen koker du opp vann med litt salt i. Så kutter du opp aspargesen i små biter og koker de i 5 minutter før du siler av vannet. Ha aspargesen tilbake i kasserollen og legg i 40g med smør og soppen som du bør ha rukket å kutte opp i mellomtiden. Dette skal få lov til å surre i 10 minutter mens du rører i det av og til. Hvis du klarer er det mulig å fiske ut toppskuddene og legge de til siden. I den tredje kasserollen smelter du smør, har i mel og jevner det ut med kyllingkraften fra den første kasserollen. Du bør være ferdig med dette innen soppen og aspargesen er ferdig med sine 10 minutter i smør, for da skal de over i en blender sammen med en god slump med den hvite suppen du nettopp jevnet ut. Kjør dette i 4 minutter slik at det blir en jevn og fint og hell det tilbake til resten av suppen i kasserollen. Sparte du på toppskuddene kan du legge de i suppen nå. Visp opp de tre eggeplommene med fløten og rør dette inn i suppen. Helt til slutt rører du inn de siste 20 grammene med smør.

Se alle suppene i suppeserien her

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.