Suppeserien: Kremet squashsuppe

squashsuppe
Suppe av squash

Den tiende suppen i suppeserien måtte bli en enkel og rask suppe som smaker godt med litt fløte i. Nå har det vært St. Hans og regn så da må det være lov å lage en suppe med litt ekstra i. Det dyrkes Squash i Norge, men de jeg fant på butikken nå var fra Spania. Squash er en ganske så anvendelig grønnsak som egentlig fremmer andre smaker enn å selv ta plass. I suppen derimot, som hovedingrediens, gir den en mild og god ren smak som sammen med fløte og litt løk blir en fest. Siden vi ikke skreller squashen på forhånd gir skallet en flott tekstur på den ellers fine lysegrønne suppa.

Se de andre suppene i suppeserien her!

Ingredienser 6 porsjoner

  • 3 store squash
  • 1 løk
  • 2 finhakkede hvitløkfedd
  • 1 liter grønnsakskraft
  • 2 dl fløte
  • 1-2 dl revet parmesan
  • salt
  • pepper

Sett kraften til oppkok og kutt opp løken i biter på ca 1 cm mens hvitløken kutter du så smått du klarer uten å måtte finhakke den. Mens du freser løken lett til den blir gyllen kutter du squashen opp i passe store biter som du igjen tar sammen med løken og lar de kose seg sammen til squashen begynner å gi litt etter. Hell over den varme kraften og la det koke i drøye 15 minutter. Kjør alt med en stavmikser og når den er jevn og fin tar du suppa av plata. Mens stavmikseren går heller du sakte i både fløte og parmesan. Smak til med bittelitt salt og pepper hvis nødvendig. Server med en gang og legg på den garnityret du har tilgjengelig. Litt mer parmesan på toppen skader aldri.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.