Suppeserien: Grønne sakers suppe med suppeboller

Suppe av nykål og suppeboller av medisterfarse
Suppe av nykål og suppeboller av medisterfarse

Utvalget av lokale grønnsaker begynner å bli bedre for hver uke, og spesielt de grønne grønnsakene begynner å bli bra. Vi pleier å lage Coleslaw til grillmaten nesten hele sommeren igjennom og har derfor ofte sommerkål i kjøleskapet. Sammen med litt vårløk og en liten purre og urtene fra kjøkkenhagen ble det en veldig deilig sommersuppe med grønne saker i. For å få litt mer i suppa har vi i små suppeboller av medisterfarse. På Hamar har vi et lite slakteri som heter Arne Børresen som leverer en farse som blir knallgod i denne suppa.

Hver tirsdag kommer vi med en ny suppeoppskrift. Her kan du se de forrige suppene i serien.

Ingredienser
3 vårløk
1 liten purre
1 sommerkål
1/2 bunt med asparges
1 neve løpstikke, gressløk og persille
1 liten brokkoli
600g medisterfarse
3 liter vann
4 halvlitersterninger med grønsaksbuljong

Kutt opp løken og aspargesen i biter og nykålen i strimler. Spar toppene på aspargesen. Svett løken og aspargesen raskt i en gryte før du har i kålen og 3 liter vann med noen terninger grønnsaksbuljong eller annen kraft. Det blir ganske bra med smak på denne, så 2/3 av normal dose ekstra kraft holder i massevis. Kok det raskt opp og skru ned temperaturen til puttring. Ha ca 1 liter vann over i en annen kjele på kok. Form små boller av medisterfarsen som du slipper oppi den kokende kraften. Når de er klare har du alt over i den andre gryta igjen sammen med en neve hakkede urter og aspargestoppene du satte til sides. La det stå i 10-15 minutter på småkok før suppa er klar.

Se de andre suppene i suppeserien her

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.