Suppeserien: Havremelkesuppe med svisker og anis

Havremelkesuppe
Havremelkesuppe

Vi vet vi vet, søndag er ingen suppedag her på bloggen (selv om vi har laget mange søndagssupper i serien) men dette er suppa som skulle ha kommet på tirsdag som var. Da var vi på vei hjem fra New York og har rett og slett ikke rukket før. Men selv om vi er i full gang med å pusse opp det nye huset vi har kjøpt så gir vi ikke opp suppeserien, selv om den kanskje ikke blir så presis de nærmeste ukene. En suppe i uka var målet og det skal vi klare. Det kommer forresten en lengre bloggpost om New York turen senere i uka, vi får se når vi rekker å gjøre den ferdig.

Utgangspunktet til denne suppa har vi hentet fra den klassiske rutete røde kokeboken. Sannheten er at melkesuppa har ligget litt på vent en stund men den må nesten med, en eller annen gang. Nå hadde vi bare noen skarve minutter på å gjennomføre dette søndag kveld og dette er en lynsuppe så da var den grei å ha i hatten. Jeg kan huske at jeg fikk den til lunch et par ganger når jeg var hos dagmamma som liten men jeg husker ikke om jeg syntes den var veldig god da. Jeg tipper det er flere andre enn meg som har litt blandede minner om denne. Anette hadde ikke noen minner om å ha spist melkesuppe før.

For å gi den en litt ny vri tilsatte vi en stjerneanis under kokinga, og ny vri ble det. Ideen var at det skulle gå sammen med sviskene og det funket ganske bra. Alt i alt var melkesuppe mye bedre enn jeg husket.

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 6 svisker
  • 2dl vann
  • 1 stjerneanis
  • 3ss havregryn
  • 2,5dl melk
  • 1 klype salt
  • 2ts sukker

Framgangsmåten er superenkel. Kok opp svisker og havregryn i vann med en stjerneanis. La dette koke noen minutter før du sper i melken. Kok opp igjen og smak til med salt og sukker. Nå skal ikke suppa koke så mye mer og pass på at den ikke melken svir seg i kjelen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.