Suppeserien: Kraftfull nudelsuppe av bibringe i trykkoker

Nudelsuppe av bibringe fra trykkoker
Nudelsuppe av bibringe fra trykkoker

I disse dager er vi midt oppe i et kjempeprosjekt med å pusse opp et hus og samtidig pakke ned et annet. Vi kjøpte et hus i romjula som vi fikk i januar, og oppussingen har gått i ett siden overtakelse. Neste uke skal vi gi fra oss huset vi bor i nå og vi jobber derfor på spreng for å komme noenlunde i havn begge steder. Heldigvis har vi mange gode hjelpere som stiller opp både i uken og i helgene. Suppa for uka som har vært kommer derfor nå, helt på tampen av uka, og det er fordi den rett og slett bare måtte vente. Faktisk så ble den kveldsmaten i går kveld, lørdag.

Vi stoppet innom Meny for å hente noe lunch på dagen, og der lå det et berg med bibringer og lyste i mot oss. Da var det lett å gå for en suppe med skikkelig kraft og litt nudler til. Å koke skikkelig kraft tar jo ganske lang tid, men med trykkokeren gikk det unna i en fei. Hvis du ikke har trykkoker klarer du det fint uten, men da må du regne 5-6 timer til kokinga. Det du kan gjøre da er å sette en gryte med lokk inn i stekeovnen på 110 grader og gå på jobb. Når du kommer tilbake er suppa klar. Vi juksa også litt og hadde i to buljongterninger, det ga nok litt ekstra punch siden de inneholder MSG. En ting som var litt ergerlig var at spisepinnene hadde blitt flyttet i løpet av dagen, for de hadde vi virkelig hatt bruk for i går kveld.

Ingredienser til 3 porsjoner

  • 3 biter bibringe
  • 2 sjalottløk
  • 1 pakke med eggenudler
  • 2 terninger storfebuljong
  • 1/2 ts revet tørket ingefær
  • piripiri
  • mynteblader
  • salt
  • olje
  • 2 liter vann

Brun bitene med bibringe godt i olje slik at de får bruning på alle sidene. Ha i finhakket sjalottløk og fres den til den er gyllen. Fyll på med 2 liter vann, en god klype piripiri, litt salt og to terninger med kjøttbuljong. Kok dette i trykkoker i en halvannen time før du kjøler den ned til du trygt kan ta av lokket. Ha i eggenudler til de er klare. Pynt med litt mynteblader.

Hvis du ikke har trykkoker så kan du gjøre som beskrevet i teksten over og brune bitene og løken, ha i vann pluss krydder og sette den i stekeovnen noen timer på 110 grader med lokk. Når du er klar tar du gryta ut og har eggenudlene i til de er klare.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.