Categories
Mat Oppskrifter

Paprikasuppe med linser

Paprikasuppe med linser
Paprikasuppe med linser

I dag lagde vi en av de aller kjappeste suppene så langt i serien. Ikke bare er paprika rask å kutte, men den går raskere å frese i panna enn løk. I form minner den litt om tomatsuppen som den jo er veldig lik, men samtidig litt lettere og friskere i smaken. Når man skal blende den med en stavmikser kan man også pulse den slik at man får en grovere og mer chunky suppe.

Ingredienser

  • 2dl kyllingkraft
  • 1 boks med hakket tomat
  • 1 boks med linser
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 paprika

Til servering:

  • Fetaost eller annen revet ost
  • Tortillachips
  • Fersk basilikum

Grovkutt paprika og fres det i en gryte med finhakket hvitløk i litt olje. Fyll på med tomater, linser (uten vann) og kyllingkraft og kok opp. La det koke i 5-10 minutter og puls suppa med en stavmikser slik at den blir chunky. Server med fetaost, tortillachips og basilikumblader.