Suppeserien: Egg og baconsuppe med nudler og spinat

Egg og baconsuppe med nudler og spinat
Egg og baconsuppe med nudler og spinat

Holy macaroni. Egg hører jo til påsken, men denne egg og baconsuppen (ja!) er virkelig en man kan spise hele året – det har jeg tenkt til. Av alle suppene vi har vært igjennom er dette virkelig en av de aller beste vi har laget. Jeg har sittet på en oppskrift jeg fant hos Food52 en stund og ventet på en passende anledning til å få gjort min versjon av den. Far er alene hjemme de første dagene i påsken i år så da er det bare far selv som må tasse rundt sulten på kjøkkenet når maten tar litt ekstra tid.

For den gjør det, og det er litt arbeid med den, men hva for rolle spiller vel det når det er snakk om en egg og bacon suppe?

Forresten, slik lager du ditt eget bacon. Du kan også lage egen baconmarmelade eller hva med litt baconsalt?

Det er vanskelig å trekke fram en ting som er best med denne suppa, men med den mørke kraften med ingefær, det sprø baconet, posjerte egget, myke nudlene og deilige spinaten er den virkelig pakket med smak. Her er det bare å rydde litt tid for en deilig suppe.

Egg og baconsuppe med nudler og spinat
Egg og baconsuppe med nudler og spinat

Ingredienser 1 porsjon

 • 60g bacon
 • 7dl vann
 • 1 terning hønsebuljong
 • 2 hvitløkfedd
 • 5cm sitrongresstilk delt i 4
 • 2cm med fersk revet ingefær
 • 2 never med spinat
 • 2 vårløk
 • 3ts soyasaus
 • 1 pakke nudler
 • 1 egg
 • olje til steking

Begynn med å koke opp bacon, ingefær, sitrongress og hvitløk i vannet med hønsebuljongterningen. La det koke forsiktig i drøye 35 minutter før du fisker ut baconet, sitrongresset og hvitløken – spar baconet. I mellomtiden koker du opp nudlene i en egen kasserolle og tar de ut av vannet når de er ferdige. Baconet kutter du opp i mindre biter og steker i en stekepanne med litt olje til det er sprøtt. Hiv to never med spinat og vårløk i gryta sammen med soyasaus og la det summe til spinaten har falt helt sammen. Dytt de til side i gryta og slipp et egg forsiktig opp i krafta. Når jeg skal senke et egg i gryte knekker jeg det først og legger det på en hullsleiv som jeg så senker ned og lar egget skli av. Da slipper man eggeskall og at plommen sprekker. La det ligge der noen få minutter. Finn fram suppebolla og start med nudler i bunn, legg videre spinat, bacon og fisker ut igjen egget og legger det på toppen. Til slutt øser du kraften over bollen igjen. Nyt det.

Sjekk også de andre suppene i suppeserien.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.