Kokos coleslaw

Kokos coleslaw
Kokos coleslaw

Snart er det grillsesong igjen for de aller fleste, og er det en ting som hører til grillmat så er det coleslaw. Det passer til burgere, pulled pork, grillkoteletter eller hva ellers man måtte ønske å putte på grillen. Tradisjonelt inneholder coleslaw kål, majones, rømme, gulrøtter, eplecidereddik og litt sitron. Det er også mange varianter hvor man bytter ut rømmen med yoghurt, så når vi fikk i oppdrag å lage noe spennende med en ny yoghurtserie fra Yoplait tenkte vi at her er det muligheter. Utgangspunktet var at vi hadde planer om å lage pulled pork med en asiatisk vri på kryddersiden. Basis for marinaden var hoisin saus og soya saus så da ønsket vi noe friskt og litt søtt på toppen av kjøttet. Resultatet ble en litt mer kremete og søtere coleslaw hvor kokossmaken komplementerte de andre framfor å bli dominerende som den pleier. Med godt med lime kompenserte det for sitronen og eddiken som vi hadde tatt ut.

Ingredienser

  • 300g strimlet hodekål
  • 1 boks med kokosyoghurt (125g)
  • 25g limesaft (fra 1-2 lime)
  • 40g majones
  • 1 revet grønt eple
  • salt
  • pepper

Coleslaw er langt fra kompliserte greier. Strimle hodekålen, enten med et rivjern eller med en skarp kniv. Ostehøvel kan man også bruke. Jeg har best erfaringer med en skarp kniv og god tid. Eplet er lettest å rive, selv om tynne strimler også gjør seg godt. Bland sammen majones, limesaft og yoghurt og vend dette inn med en liten klype salt og litt kvernet pepper. Ps: Hvis du ikke er noen fan av kokos er det også gode muligheter hvis du bruker sitron yoghurten i samme serie.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Yoplait

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.