Matmuffins med Västerbottensost

Matmuffin
Matmuffin
Matmuffin
Matmuffin
Soltørkede tomater
Soltørkede tomater

Er det en ting som er nyttig å ha liggende så er det raske, enkle smakfulle luncher som passer både i matboksen og hvis man skulle få gjester. Vi tyr til matmuffins. De tar 20 minutter å forberede, trenger 15 minutter i ovnen og tåler godt å bli fryst og varmet opp igjen uten å bli tørre og kjipe. Sprø utenpå og myke inni – matpakkefavoritt blir man tross alt ikke helt uten videre.

Egentlig kan man fylle de med hva som helst, men vi syns at jo tydeligere og større smaker i putter i, jo bedre blir de og jo raskere går de unna.

I stedet for å bruke 600g med hvetemel bruker vi også grovere mel på halvparten av blandingen. Da duger de fortsatt til hverdags, mens fyllet får det til å framstå som en fest.

Västerbottensost
Västerbottensost

Av oster har vi gode erfaringer med Västerbottensost. Svenskene har sin Västerbottenspaj som egentlig er nærme en Quiche, men osten gjør seg utmerket. Litt hard, litt salt uten å bli parmesan. Man kan godt bruke skinke, men hvis man topper med en skikkelig god salami blir det fart i sakene. Det gjør seg også med litt soltørkede tomater i, både for å få noe mer tekstur og fordi de søte små bitene gir god vekt til salamien og osten.

matmuffins

Ingredienser

 • 260g sammalt hvete grov
 • 300g hvetemel
 • 40g havregryn
 • 20g bakepulver
 • 8g salt
 • 2 egg
 • 100g smør
 • 400g melk
 • 200g Västerbottensost
 • 150g salami eller skinke
 • 100g soltørket tomat
Salami
Salami

Til denne holder det med en stor bolle og en sleiv. Bland alt det tørre godt sammen, smelt smør og tilsett melk før du eggene til blandingen. Hvis den ikke har blitt kald risikerer du at eggene koagulerer. Ha smør, egg og melkeblanding i det tørre og rør godt rundt. Til slutt blander du inn revet ost, og biter av salami og soltørket tomat.

Blandingen fordeler du på enten 24 muffinsformer eller i et brett. Uansett om du bruker brett eller former er det lurt å bruke litt formfett for å være sikker. Vi syns de er finest uten form, men noen liker at de er pakket litt inn.

Stek dem på 250 grader, midt i ovnen i 15 minutter.

NB: Dette blogginnlegget inneholder produktplassering. Du kan lese om hvordan vi håndterer dette på denne siden.

Matmuffins
Matmuffins

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.