Pizza med blomster

Pizza
Blomsterpizza
Blomsterpizza

Fredager lager vi pizza – med mindre vi spiser taco, eller spiser borte. Vi er litt vanedyr og siden pjokken ikke kan få nok av pizza med skinke og ananas eller, “sjefens vanlige” de kaller det på pizzasjappa, må vi anstrenge oss litt for å gjøre mer. Men det er jo det dette handler om, å anstrenge seg litt for å lage det lille ekstra som utvider horisonten.

I hagen har vi en kjøkkenhage som det har gått så som så med i sommer, men en ting som har kommet opp er gresskarene. De har slanget seg rundt, tatt masse plass og vært fulle av blomster. For gresskarene har noen flotte blomster, som ligner litt på blomsten til squash og vi tok sjansen på å bruke dem på samme måte.

Blomster
Blomster

Blomster fra squash eller gresskar høres kanskje litt rart ut, men italienerne er kjente for å fylle dem med ost og så fritere dem. Spør på butikken eller let litt der du vet de har et godt utvalg eller kan skaffe litt godsaker om du spør. Man renser dem ved å ta vekk de minste og harde bladene rundt stilken, og så tar ut den lille tappen som er inne i blomsten. Når de blir varmet er den kjøttfull rest som smaker mildt av gresskar.

For tips til pizzabunn kan du sjekke ut denne knafrie pizzabunnen vi lagde for en stund tilbake. Tomatsaus til er superenkelt og det lager vi på slump.

Til pizza

 • 6 blomster av typen squash eller gresskar
 • mozzarella
 • pizzabunn
 • tomatsaus
 • olje

Tomatsaus

 • 1 boks med skinnfrie plommetomater
 • 1/2 finhakket løk
 • 1 hvitløksfedd
 • klype salt
 • kvernet pepper
 • Litt olje

Fres løken lett i olje til den er mør, ha i finhakket hvitløk og rør i 30 sekunder før du har i plommetomatene. Mos de lett med en skje eller det egnede du måtte ha for hånden. Kok opp og la det putre på lav varme til det er kokt litt inn, mos resten med en potetstapper eller kjør det med en stavmikser.

Strekk ut bunnen og legg på tomatsaus og mozzarella. Vend de trimmede blomstene i litt olje før du legger de på toppen. Stek pizzaen ovnen – det du ønsker er høy varme og rask steking.

P.S. Det kommer mer pizza snart!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.