Fettuccine Alfredo

Pasta alfredo
Pasta alfredo
Pasta alfredo
Pasta alfredo

Vi elsker pasta, og en rask enkel pastarett er den klassiske Fettuccine Alfredo. Sausen består tradisjonelt av smør og parmesan, så det er ingen lettvekter. Vi tilsetter både egg og litt fløte slik at sausen blir enda fyldigere, og på toppen av dette river vi litt sitronskall for å sette ytterligere smak på den. Du kan godt droppe sitronskallet, men vi liker det, og pjokken spiser til han er kul rundt. Som enda en variasjon på den klassiske og rene versjonen lager vi små kjøttboller av salsiccia som vi steker i olje og har over til slutt. Salsiccia får du på butikken som en rå lang pølse med masse deilig krydder i. Siden den er rå går det helt fint å ta selve farsen ut fra tarmen og lage kjøttboller av det. Kutt bare av tuppen og press ut små baller som du former raskt og steker i panna.

Kjøttboller av salsiccia
Kjøttboller av salsiccia

Forskjellen på fettuccine og tagliatelle er egentlig bare litt på tykkelsen og bredden, men siden tagliatelle er det letteste å få tak i på butikken i Norge er dette pastaen du bør gå for.

Hvis du vil ha en litt lettere variant har Kenji hos Serious Eats laget en som er tilsvarende enkel, men bruker blant annet maizena for å gjøre sausen litt tykkere.

Ingredienser 4 porsjoner

  • 1 salsiccia
  • 100g smør
  • 150g revet parmesan
  • 100g fløte
  • 1 eggeplomme
  • 350g tagliatelle
  • sitron
  • pepper
  • salt

Kok opp vann med salt og stek kjøttbollene i en stekepanne på middels varme. I en annen kjele smelter du smøret og har i 130g parmesan og fløten. Rør dette sammen under middels varme til den er homogen og fin. Riv litt sitronskall over og smak til så det blir passe. Når pastaen er ferdig kokt tar du kjelen med saus av plata og har pastaen over i sausen med en klype så det får renne litt av seg med pastavann før det treffer sausen. Til slutt har du i eggeplommen og rører pastaen, eggeplommen og sausen godt sammen. Krydre med pepper og dryss parmesan over på tallerkenen som anrettes med pasta først, så kjøttboller over dette.

Sjekk også våre andre enkle pastaretter.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.