Enkel fiskeform

Fiskerett
Fiskerett
Fiskeform med ovnsbakte grønnsaker
Espernmagasinet
Espernmagasinet

Tidligere i vår så skrev vi en sak til Espernmagasinet som nå har blitt publisert. For dere som ikke bor på Hedmarken er Espern ett av de største treningssentrene i Hamar og ligger på et tidligere industriområdet. Hver høst kommer de med et magasin med artikler relatert til trening. Denne gangen har de ikke bare funnet plass til et digert intervju med min tidligere rekkekompis fra småguttehockeyen, Patrick Thoresen, men altså også en rask og lettlaget middagsrett fra undertegnede. Patrick fikk både forsiden, og tre sider inni, mens jeg fikk baksiden. Det er kanskje en grei fordeling når han har 2 Gagarin Cup-gull og jeg er mest kjent for å komme nest sist.

Du kan lese hele Espernmagasinet her.

Retten har fokus på å kunne forberedes, kreve lite arbeid og mest av alt være sunn.

Denne kan du også justere og endre etter hva du har for hånden og ikke minst hva som er i sesong. Utgangspunktet er hvit fisk og gode tomater. Om vinteren kan man bruke to bokser med prima plommetomater og heller supplere med rotgrønnsaker som terninger av sellerirot eller små bunter med brokkoli. Hvis man ønsker å supplere med noe kan man bruke alt i fra små fine poteter, ris, pasta eller bulgur. Når det gjelder fisk er fileter av hvit fisk å foretrekke. Det kan for eksempel være torsk, skrei, breiflabb eller lysing. Bruk ferskvaredisken, der får man mye god hjelp og ferske friske råvarer.

 

Porsjoner: 4

Tid: 35 minutter

Ingredienser:

  • 50g Grønnkål
  • 60g Fennikel
  • 70g brekkbønner
  • 2 fedd hvitløk
  • 750g søte tomater/plommetomater fra boks
  • 4x150g fileter med hvit fisk
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Hvis du forbereder litt blir den enda raskere å lage når du først setter i gang. Start med å sette ovnen på 220 grader. Del opp tomatene i terninger ha i en bolle eller rett i en ildfast form. Kutt grønnkålen i strimler og fennikelen i tynne skiver, finhakk hvitløken, trim av endene på bønnene før de deles i to og bland alt dette sammen med tomatene i bollen. Vend inn litt olivenolje og ha det over i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper.

Stek dette først i ovnen i 10 minutter før du tar det ut og legger på fiskebitene, drysser over litt olivenolje og salt og lar det hele steke i 10 minutter til.

Hvit fisk trenger faktisk lite varme, og på tiden fra du tar den ut av ovnen og den kommer på tallerkenen fortsetter den å steke. Så tar du den ut litt før du syns den er helt ferdig er du garantert saftig fisk.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.