![IMG_4440](https://innifristelse.no/wp-content/uploads/2015/12/IMG_4440.jpg)
Hvis det er en rett med kjøttboller som rett og slett er udødelig må det være med tomatsaus og spaghetti. For mange er det sikkert det første møtet med retten – og ikke minst et kjært minne som barn fra Lady og Landstrykeren. Hvis målet er å i det hele tatt kunne nærme seg den filmen på romantikkskalaen er man nødt til å ta det ekstra steget og lage kjøttbollene selv.
Tomatsausen trenger ikke å være mye hokus pokus. Bruk friske gode råvarer, finn urter eller annet godt i krydderskuffen du kan bruke for å smake til din variant. Bare husk at det er kjøttbollene som skal skinne, så la sausen være enkel.
![IMG_4359](https://innifristelse.no/wp-content/uploads/2015/12/IMG_4359.jpg)
Bruk oppskriften fra denne bloggposten om enkle perfekte kjøttboller hjemme og lag din variant til tomatsausen. Et hint er å bruke masse friske deilige urter til disse kjøttbollene – og hvitløk.
![IMG_4442](https://innifristelse.no/wp-content/uploads/2015/12/IMG_4442.jpg)
Ingredienser tomatsaus
- 2 løk
- 3 fedd
- salt
- pepper
- 4 bokser med tomater
- oregano
- paprikakrydder
- Smør og olje til steking
Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Svett løken i olje og smør før du tilsetter hvitløken. Etter noen minutter har du i tomatene og lar denne surre på lav varme en stund. Kjør den med stavmikser før du smaker til med krydder.
Legg kjøttbollene i en tykkbunnet gryte, og hell forsiktig over den varme tomatsausen. La det putre og dure avgårde på medium varme i en times tid.
Server med pasta og ferskrevet parmesan.