Pizza med skrei og bacon

Pizza med skrei og bacon
Pizza med skrei og bacon
Pizza med skrei og bacon
Pizza med skrei og bacon

Den første skreien har begynt å komme i butikken og nå nærmer vi oss den beste delen av sesongen. Den deilige torsken er helt perfekt å skjære i tynne skiver og ha på pizzaen med noen strimler med bacon og en litt ekstra salt tomatsaus. Topp den med litt vanlig pizzaost og en litt mykere mozzarella og alt som mangler er et dryss med tørket oregano på den siste vandringen fra stekeovnen til bordet.

Når vi lager pizza bruker vi stort sett denne enkle oppskriften på pizzabunn som du finner her. Denne deler vi opp i emner på 150-170 gram som vi baker ut og selvfølgelig steker på pizzastål (kommersiell lenke). Du kan lese mer om pizzastålet her.

Skal du kjøpe skrei til en pizza kan det være lurt å gå i ferskvaredisken i butikken og kjøpe en liten klump. Du kan jo alltids kjøpe mer skrei og lage noe annet dagen etter (sjekk våre oppskrifter på skrei her), men trenger du ikke mer, så trenger du ikke kjøpe mer. Da slipper man å kaste mat.

Ingredienser tomatsaus

  • 1 boks med tomater
  • 1,5 ts med salt
  • litt hvitløkspulver eller en finhakket hvitløk

Kok opp tomatene med salt og hvitløk og la det putre i en halvtime før du kjører det med stavmikser. La det putre helt til du skal ha det på pizzaen. Vi lager denne sausen litt saltere enn vanlig slik at den går godt med fisken. Husk, at den sausen du ikke skal bruke kan du ha i en ziplock pose og fryse. Er den flat er den rask å tine og enkel å stable i fryseren.

Pizza

  • 1 pizzabunn på 150g
  • 3-4 strimler med bacon
  • 75-100g skrei
  • 1/2 klump med mozzarella
  • 1 neve med revet ost

Varm opp pizzaplata så godt det bare går en times tid i forveien. Stek baconet noen sekunder i en stekepanne og sett til sides. Hvis det er noe baconfett kan du også ha det i en egen skål og drysse over pizzaen før du setter den inn. Du skal bare hjelpe baconet litt på veien så ikke stek det ferdig. Når du skal steke pizzaen baker du ut bunnen og har på et tynt lag med tomatsaus. Legg på ost og riv en halv mozzarellaklump i biter og fordel utover. Topp med bacon og fordel de tynne skivene med skrei utover pizzaen. Stek pizzaen i 5-7 minutter, avhengig av hvor lang tid den trenger, men fisken trenger ikke å overstekes. Kald fisk som torsk trenger ikke mye varme for å bli ferdig. Når du tar ut pizzaen drysser du over litt tørket oregano av ypperste kvalitet.