På lørdager pleier vi (mest jeg) av og til å glemme at det kommer en søndag dagen etter. I dag endte jeg opp med å måtte lage meg søndagsmiddag selv, med et begrenset utvalg i skapet. Heldigvis hadde vi kjøpt inn kyllingfilet på tilbud og i skuffen er det som vanlig spagetti. Så startet jakten på noen få ekstra ingredienser for å få i seg en middag.
Søndagsspaghetti
1 Porsjon
100gr spagetti
1 kyllingfilet
1 tomat
4 små sjampinjonger
Nok olje
Kyllingfilet i strimler kastes i panna med olje. Sjampinjongene i skiver følger tett etter. Så kommer tomaten som har blitt hakket opp i terninger diltende en stund etterpå. Etterfyll med olivenolje, men ikke for mye, og balanser varmen slik at det ikke svir seg. Krydre med salt, pepper, provancekrydder og litt oregano. La det stå i panna til det har samlet seg godt.
Spagettien koker man med en dæsj olivenolje i vannet.
Alltid godt til spagetti: oliven og grovt revet parmesan. Sorry for at jeg tok bildet etter at jeg hadde lesset ned maten min med parmesan.
Christoph